Florin Iordache: "Romania indeplineste conditiile pentru ridicarea MCV"

Florin Iordache:

"Am prezentat obiectivele de la care a plecat Romania in decembrie 2006 si am aratat ca Romania a indeplinit acele conditionalitati. Procurorul general a precizat ca "probabil" exista anumite persoane "care ar dori sa isi puna in practica agenda lor si nu ar avea nevoie de o chestiune care sa ii incurce ca MCV".

acum 85 luni (12 Jan 2017)

"Am prezentat obiectivele de la care a plecat Romania in decembrie 2006 si am aratat ca Romania a indeplinit acele conditionalitati. Romania in acelasi timp a consolidat institutii importante care arata ca statul de drept este foarte important. Din punctul nostru de vedere, argumentele pe care noi le-am aratat sunt acelea ca in perioada imediat urmatoare acest mecanism care a fost folositor Romaniei si care a ajutat la o legislatie coerenta, au fost indeplinite.

Augustin Lazar: "Ar fi necesara o monitorizare a politicienilor"

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat luni ca monitorizarea magistratilor de catre institutiile europene nu ar mai fi necesara, "dar ar fi necesara o monitorizarea a politicienilor". Procurorul general a precizat ca "probabil" exista anumite persoane "care ar dori sa isi puna in practica agenda lor si nu ar avea nevoie de o chestiune care sa ii incurce ca MCV".

Ridicarea Mecanismului este si in programul de guvernare al MCV.

"Luand in calcul progresele Romaniei si atingerea benchmarkurilor, reperele initiale ale MCV, Guvernul si CE vor coopera pentru ridicarea MCV in mandatul actualei Comisii. Este importanta si transpunerea cu prioritate in legislatia nationala a directivelor europene care privesc sistemul judiciar", se afirma in document. In cadrul mecanismului sunt prevazute mai multe obiective, intre care combaterea coruptiei si prevenirea acesteia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro