Florin Iordache loveste din nou: schimba Regulamentul Camerei Deputatilor ca sa blocheze Opozitia. Lege: amendamentele respinse nu se mai supun votului

Florin Iordache loveste din nou: schimba Regulamentul Camerei Deputatilor ca sa blocheze Opozitia. Lege: amendamentele respinse nu se mai supun votului

Astfel, cei trei initiatori vor ca Regulamentul sa stabileasca aceasta procedura: "In situatia in care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprins in raportul comisiei. Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat numar de inregistrare si numar de proiect de hotarare a Camerei si azi l-au si bagat in sedinta de B.P.

acum 38 luni (7 Dec 2017)

Astfel, cei trei initiatori vor ca Regulamentul sa stabileasca aceasta procedura: "In situatia in care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprins in raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai in cazul in care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie".

Initiativa a fost semnata si de deputatii Tudor Ciuhodaru (PSD) si Gheorghe Cucsa (ALDE) si a fost inregistrata miercuri, chiar in ziua dezbaterii legii privind statutul magistratilor. Ultima hotie marca PSD, de astazi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota in bloc amendamentele in plen. Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat numar de inregistrare si numar de proiect de hotarare a Camerei si azi l-au si bagat in sedinta de B.P. "Oamenii astia nu au niciun fel de respect fata de democratie!

Initiativa PSD-ALDE vine dupa ce miercuri adoptarea pe articole a Legii privind statutul magistratilor a durat 13 ore in plenul Camerei Deputatilor, pentru ca USR a recurs la prevederile regulamentare de a sustine amendamentele in plen, incercand astfel sa impiedice majoritatea sa treaca in timp record prin Parlament modificarile la legile justitiei.

Florin Iordache i-a criticat, la finalul dezbaterii legii 303/2004, pe reprezentantii opozitiei care au incercat sa blocheze dezbaterea actului normativ, sustinand ca modul in care s-au desfasurat lucrarile plenului nu a fost unul normal.

La randul lor, partidele de opozitie, PNL si USR, au criticat dur modul in care s-a desfasurat sedinta de plen a Camerei Deputatilor, acuzand partidele din arcul guvernamental, PSD, ALDE si UDMR, de abuz si incalcarea regulilor democratice.

Barna: Se introduce dictatura majoritatii

Liderul USR, Dan Barna, a d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro