Florin Iordache initiaza un nou proiect controversat: Cine ar mai putea beneficia de pensii speciale

La implinirea varstei de pensionare, functionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel putin 14 ani in structurile Parlamentului, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni inainte de data pensionarii. Pensiile de serviciu se actualizeaza prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate in plata a procentului de majorare a salariului de baza de care beneficiaza functio-narul public parlamentar aflat in activitate, cu acelasi nivel de salarizare si pe aceeasi functie publica.

acum 35 luni (8 Sep 2017)

Functionarii din cadrul AEP vor beneficia de pensii speciale, potrivit unui proiect initiat de deputatul PSD Florin Iordache.

Personalul de specialitate din cadrul Autoritatii Electorale Permanente (AEP) va beneficia de acelasi statut cu functionarii publici parlamentari in ceea ce priveste calcularea pensiilor, mentioneaza un proiect aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Initiativa s-a aflat, initial, pe ordinea de zi a sedintei de vot final de saptamana aceasta, dar a fost amanat. 20.000 de angajati din serviciile secrete, MAI si MApN s-au pensionat, profitand de legea initiata de Victor Ponta | DEZVALUIRE ROMANIA LIBERA

Pensiile functionarilor publici parlamentari nu sunt calculate pe baza contributiei la asigurarile sociale, ci in functiile de veniturile realizate in ultimul an de activitate. La implinirea varstei de pensionare, functionarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel putin 14 ani in structurile Parlamentului, beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni inainte de data pensionarii. Pensia acordata nu poate depasi nivelul salariului de baza brut, inclusiv sporurile, precum si indemnizatia de conducere si salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionarii, al functiei detinute sau al functiei asimilate, dupa caz.

Pentru fiecare an ce depaseste vechimea de 14 ani in Parlament se adauga la cuantumul pensiei cate 1% din baza de calcul, fara a depasi venitul brut avut la data pensionarii. Pensiile de serviciu se actualizeaza prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate in plata a procentului de majorare a salariului de baza de care beneficiaza functio-narul public parlamentar aflat in activitate, cu acelasi nivel de salarizare si pe aceeasi functie publica. Pensiile speciale ale militarilor, crestere dubla fata de cele ale pensionarilor obisnuiti

Umar l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro