Florin Citu (PNL): Solicit audierea premierului Tudose in comisia de buget a Senatului. Rectificarea poate fi doar negativa

Florin Citu (PNL): Solicit audierea premierului Tudose in comisia de buget a Senatului. Rectificarea poate fi doar negativa

Citu face si o comparatie a situatiei din prezent cu cea de anul trecut, aratand ca in primele sase luni din 2016 au fost create 131 de mii de locuri de munca, in vreme ce in aceeasi perioada din 2017, doar 120 de mii de locuri de munca si asta in conditiile unei cresteri economice mai mari cu un punct procentual anul acesta fata de anul trecut.

acum 43 luni (8 Sep 2017)

El solicita audierea premierului Mihai Tudose in comisia de buget a Senatului pentru a prezenta executia bugetului general consolidat, colectarea TVA si rambursarile TVA.

Senatorul PNL a subliniat ca rapoartele trimestriale publicate de Ministerul Finantelor arata ca, dupa sase luni, veniturile la buget sunt cu 5 miliarde de lei mai mici decat cele prognozate si asta in ciuda cresterii economice de 5,8%. Mai mult, spune Citu, in primele sase luni ale lui 2017, datoria publica a crescut cu 18,7 miliarde de lei, iar preturile de consum, dupa sapte luni, au crescut cu 1,5% si sunt estimate sa depaseasca tinta de inflatie. El atrage atentia ca cel mai important lucru este insa ca, din cresterea economica de 5,8% in primul semestru, 5,5% vine din consum, adica 95%, cu toate acestea incasarile din TVA fiind mai mici cu 4,7 miliarde de lei decat cele programate.

"Pentru o imagine cat mai clara a situatiei bugetului la momentul acestei rectificari bugetare, sunt obligat sa cer ca prim-ministrul Mihai Tudose sa fie audiat in comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital de la Senat pentru a prezenta executia bugetului general consolidat (nu doar a bugetului de stat), colectarea TVA fara SWAP, rambursarile TVA in comparatie cu programul aprobat la inceputul anului", a mai scris Florin Citu.

Liberalul atrage atentia ca, in conditiile existente, prima rectificare bugetara din acest an poate fi doar negativa, in caz contrar va solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a rectificarii bugetare.

Citu face si o comparatie a situatiei din prezent cu cea de anul trecut, aratand ca in primele sase luni din 2016 au fost create 131 de mii de locuri de munca, in vreme ce in aceeasi perioada din 2017, doar 120 de mii de locuri de munca si asta in conditiile unei cresteri economice mai mari cu un punct procentual anul acesta fata de anul trecut. Sfatul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro