Florin Citu, la Adevarul Live: PSD ne duce spre un ROEXIT economic. Distribuie bani care nu exista. Nu inteleg la multi liberali frica de competitie

Florin Citu, la Adevarul Live: PSD ne duce spre un ROEXIT economic. Distribuie bani care nu exista. Nu inteleg la multi liberali frica de competitie

Principalele declaratii ale liberalului Florin Citu: Despre "gaura neagra" din bugetul guvernarii tehnocrate ieri, concluzia a fost ca raportul a fost retrimis la comisii. Despre atitudinea Opozitiei Ai varianta sa stai de o parte si sa vezi cum arunca PSD Romania in haos. Nu inteleg la multi liberali frica de competitie si acceptul unor solutii interventioniste pe care le face PSD.Nu trebuie sa sustii dezmatul pe banul public. Nu sunt genul de om care sa fie tras de maneca.

acum 29 luni (23 Mar 2017)

Principalele declaratii ale liberalului Florin Citu:

Despre "gaura neagra" din bugetul guvernarii tehnocrate

ieri, concluzia a fost ca raportul a fost retrimis la comisii. A venit acea acuza a lui Dragnea si de atunci s-a vorbit de raspundere penala. Am atras atentia la 2 lucruri: 1.Nu poti spune ca s-au furat 2 miliarde de euro.

In timp ce noi eram preocupati cu comisia de ancgeta, ei dadeau in Guvern ordonantele 6,9 si13. Nu mai vrem sa respectam acele legi prin care dam seama de cheltuirea banului public.

Despre taieri ale Guvernului Grindeanu

Avem 54 de miliarde credite de angajamente. Azi, FMi nu are nicio obligatie fata de noi, iar aceasta institutie sustine ce spun si eu, adica deficitul bugetar ar putea fi spre 4% daca nu fac taieri. Viorel Stefan a spus ca pentru a mentine deficitul si salariile trebuie sa taiem din investitii. Domnul Bolojan a explicat ca nu are bani de investitii si ca a trebuit sa creasca taxele locale. Primariile locale au fost obligate sa mareasca salariile si nu au mai avut bani de cofinantari.

In Romania am uitat sa ne indreptam cine plateste acesti bani. ori ii taxezi pe cei din sectorul privat, ori tai de la bugetari.

Despre atitudinea Opozitiei

Ai varianta sa stai de o parte si sa vezi cum arunca PSD Romania in haos. Sau, sa faci ceea ce mi se pare mie o cale de a lupta: sa arati gaurile pe care le fac in finante cei din PSD.

Discursul impotriva FMI si a multinationalelor mi se pare extrem de periculos. Esti o tara saracita de politicile de stanga fara capital. Ca sa creasca capitalul autohton ai nevoie de investitii din exterior. Este momentul sa lasam piata sa respire, sa punem capitalul autohton pe picior de egalitate cu cel strain.

Nu inteleg la multi liberali frica de competitie si acceptul unor so... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro