Florian Walter, martor in dosarul lui Badescu: "I-am platit fostului primar al Ploiestiului cazarea in cantonamentul din Antalya. Atunci era ziua mea"

Florian Walter, martor in dosarul lui Badescu:

ompletul de cinci judecatori al instantei supreme, care judeca apelul in dosarul in care Iulian Badescu a fost condamnat, in iunie 2016, la trei ani de inchisoare cu executare pentru ca a finantat ilegal clubul de fotbal Petrolul, cand a fost primar al Ploiestiului, l-a audiat luni, in calitate de martor, pe Florian Walter. Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe Iulian Basescu in 26 mai 2015, pentru abuz in serviciu, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta si folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

acum 65 luni (8 May 2017)

ompletul de cinci judecatori al instantei supreme, care judeca apelul in dosarul in care Iulian Badescu a fost condamnat, in iunie 2016, la trei ani de inchisoare cu executare pentru ca a finantat ilegal clubul de fotbal Petrolul, cand a fost primar al Ploiestiului, l-a audiat luni, in calitate de martor, pe Florian Walter.

"L-am auzit pe Daniel Capra (fost finantator al echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, n.r.) ca jucatorii nu au primit banii, desi echipa Petrolul castigase Cupa Romaniei. Nu-mi amintesc daca discutia despre primele jucatorilor a fost anterioara sau ulterioara momentului la care i-am remis acestuia suma de 50.000 de euro. Am platit eu 500 sau 600 de euro pentru Badescu deoarece era ziua mea de nastere, am facut 50 de ani.

Judecatorii l-au audiat apoi pe Marius Bucuroiu, fostul director general si contabil sef al clubului Petrolul Ploiesti, care a aratat in declaratia de martor ca stie de la Daniel Capra ca fostul primar Iulian Badescu i-ar fi cerut bani pentru ca Primaria Ploiesti sa premieze jucatorii clubului, in baza unei intelegeri intre finantator si autoritatea locala. Erau de cate 500 de euro, reprezentand contravaloarea cazarii in Antalya.

A urmat declaratia de martor-denuntator a lui Daniel Capra, care a aratat ca Badescu i-a transmis ca pentru platile pe care le va face Primaria Ploiesti, comisionul sau este de 20% din valoarea contractelor.

"In februarie, am preluat pachetul de actiuni de la fostii actionari ai FC Petrolul Ploiesti. Comisionul trebuia platit de mine lui Badescu, in functie de sumele pe care urmau sa le plateasca jucatorilor. El a zis ca, pentru contractele pe care le semneaza Primaria, comisionul sau porneste de la 20 la suta", le-a spus Daniel Capra judecatorilor.

"Dupa o discutie de 40 de minute, eu fiind nemultumit deoarece cu Walter am discuta pentru un comision de 10 procente, Walter mi-a spus ca, pana la urma, o sa ramana 10 la su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro