Florian Walter a primit MANDAT de arestare in lipsa

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 - 2013, firma Romprest ar fi fost implicată intr-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, Romprest ar fi cumpărat, fictiv, cateva mii de tone de clorură de sodiu de la o firmă administrată de Cristina Capră, care achiziţionase, tot doar in acte, clorura de sodiu de la firma soţului ei, Nicolae Capră, care o cumpărase, la randul său, de altă firmă controlată tot de el. Prejudiciul produs bugetului de stat este in valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentand impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare.

acum 89 luni (15 May 2015)

Tribunalul Prahova a decis, vineri, emiterea unui mandat de arestare in lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, intrucat este suspectat că ar fi liderul unei grupări specializată in evaziune fiscală. Astfel, instanţa a analizat probele anchetatorilor şi a decis să emită un mandat de arestare preventivă in lipsă in cazul lui Walter, el nefiind găsit de autorităţi nici la momentul in care procurorii DIICOT au percheziţii şi nici ulterior.

Citeşte şi: Fabrica de sifonat bani a lui Florian Walter, zis Bușcă

"Cand măsura arestării preventive a fost dispusă in lipsa inculpatului, două exemplare originale ale mandatului emis se inaintează organului de poliţie de la domiciliul sau reşedinţa inculpatului in vederea executării. In cazul in care inculpatul nu are domiciliul sau reşedinţa in Romania, exemplarele se inaintează organului de poliţie in raza teritorială a căruia se află instanţa de judecată", conform Codului de procedură penală.

După ce pe numele lui Florian Walter a fost emis mandatul de arestare in lipsă, pot fi declanşate procedurile de urmărire naţională şi internaţională.

Omul de afaceri Florian Walter, suspectat că a coordonat o reţea specializată in evaziune fiscală şi dat in consemn la frontieră in 6 mai, ar fi plecat din ţară cu zece zile inainte de inceperea anchetei, au declarat, surse judiciare.

Omul de afaceri este suspectat că a iniţiat şi coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare in care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, intre care unele considerate firme-fantomă.

Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, pană in 5 iunie inclusiv, a inculpaţilor Marin Necula, Grigore Adrian Grigoraş, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad Joz... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro