Flavia Pennetta a cucerit US Open, primul sau Grand Slam! Cand se RETRAGE din CARIERA

La varsta de 33 de ani, după performanța carierei, Pennetta și-a anunțat retragerea, urmand să mai evolueze pană la finalul anului. La 30 de minute după finalul partidei a inceput o ploaie puternică la US Open, astfel că finala putea fi intreruptă in cazul in care s-ar fi intrat și intr-un al treilea set.

acum 90 luni (13 Sep 2015)

La varsta de 33 de ani, după performanța carierei, Pennetta și-a anunțat retragerea, urmand să mai evolueze pană la finalul anului.

Flavia Pennetta, locul 26 WTA inaintea US Open, 33 ani, a urcat pană pe locul 8 mondial după cucerirea primului său Grand Slam la simplu (a mai cucerit un titlu la dublu, unde a fost număr 1 WTA). ZECE ani cu Simona Halep: Momente cheie din carieră, de la ITF la US Open 2015!

---

Flavia Pennetta, cap de serie 26, a caștigat US Open 2015 după ce a invins-o in ultimul act pe conaționala sa Roberta Vinci, 43 WTA, scor 7-6(7/4), 6-2.

Citește și Novak Djokovic a caștigat pentru a doua oară US Open, după o finală cu Roger Federer

Pennetta și Vinci obținuseră deja performanțele carierei, la simplu, o dată cu accesul in ultimul act al Grand Slam-ului american. Pennetta și Vinci, ambele in varstă de 33 de ani, foarte bune prietene, au dus o luptă stransă pană la tiebreak-ul primului set, acolo unde Flavia a preluat decisiv conducerea.

Vinci și Pennetta sunt printre puținele jucătoare din circuit, care la varsta de peste 30 de ani au performanțe foarte mari.

Pennetta a trecut, in semifinale, de Simona Halep, a doua favorită, scor 6-1, 6-3.

La 30 de minute după finalul partidei a inceput o ploaie puternică la US Open, astfel că finala putea fi intreruptă in cazul in care s-ar fi intrat și intr-un al treilea set.

Citește și Simona Halep, ELIMINATĂ, de la US Open, de Pennetta. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro