Fite de deputat. Parlamentar obligat sa plateasca daune unui politist pe care l-a injurat: "Ba, trebuie sa stau dupa tine?"

Fite de deputat. Parlamentar obligat sa plateasca daune unui politist pe care l-a injurat:

Cazul a fost solutionat definitiv de Sectia Civila a Tribunalul Iasi, la finele anului trecut, dupa doi ani de judecata si sase ani trecuti de la momentul faptei. Adrian Dragos Iftime, fost deputat PDL, a fost condamnat definitiv, in 2014, la sase ani de inchisoare, fiind gasit vinovat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, aderare la grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.

acum 12 luni (16 Apr 2018)

Cazul a fost solutionat definitiv de Sectia Civila a Tribunalul Iasi, la finele anului trecut, dupa doi ani de judecata si sase ani trecuti de la momentul faptei. Fostul deputat de Vaslui Dragos Iftime a fost obligat sa plateasca daune morale de 2.500 de lei agentului de Politie, pe care l-ar fi jignit si injurat.

Judecatorii arata ca pe 24 iulie 2011, reclamantul - agent sef principal de Politie in cadrul Politiei Transporturi Aeriene Iasi - a oprit o masina marca Renault Megane in care se afla Adrian Dragos Iftime, la acel moment deputat in Parlamentul Romaniei. Vehiculul era condus de Bogdan George Palici, om de afaceri din Vaslui. "Intrucat agentul de politie urma sa aplice o sanctiune contraventionala conducatorului auto, a solicitat acestuia actele de identitate, permisul de conducere si celelalte documente specifice, apoi s-a indreptat spre punctul de control in vederea efectuarii verificarilor necesare", au precizat judecatorii. De asemenea, agentul de politie ar fi fost injurat. Reclamantul a fost prejudiciat moral, fiind afectat de atitudinea paratilor , ea constituind fapta ilicita, savarsita in prezenta persoanelor care se aflau la acel moment in acel moment la aeroport (taximetristi, pasageri), persoane care in mod obisnuit vad intr-un agent de politie un reprezentant al unei autoritati, care se bucura de respect", se arata in motivarea Judecatoriei Iasi, care a mai stabilit ca "reclamantul a fost afectat moral si psihic".

Dupa judecarea apelului, Tribunalul Iasi a stabilit ca nu sunt suficiente probe care sa duca si la tragerea la raspundere a lui Palici, stabilind doar ca deputatul Iftime sa plateasca 2.500 de lei daune.

Adrian Dragos Iftime, fost deputat PDL, a fost condamnat definitiv, in 2014, la sase ani de inchisoare, fiind gasit vinovat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, aderare la grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala. Alat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro