Fiscul se pregateste sa transforme milioane de romani in "puscariabili"

Fiscul se pregateste sa transforme milioane de romani in

Milioane de romani vor risca sa li se faca dosar penal daca va fi adoptat un proiect de Ordonanta de urgenta publicat in dezbatere publica de Ministerul Finantelor. In total un numar de 32 de impozite si contributii datorate bugetului vor intra sub incidenta actului normativ: impozitul pe venitul din salarii si asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozitul pe veniturile din arenda, impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi si dividende, impozitul pe veniturile din premii si din jocuri de noroc, contributia de asigurari sociale datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor.

acum 30 luni (8 Dec 2017)

Milioane de romani vor risca sa li se faca dosar penal daca va fi adoptat un proiect de Ordonanta de urgenta publicat in dezbatere publica de Ministerul Finantelor. Daca nu isi platesc la buget impozitele si contributiile, cu intentie, vor fi acuzati de evaziune fiscala, iar pedeapsa poate fi inchisoarea de la 1 an la 6 ani, se arata in proiect. Este vorba de reglementarea care va viza pe toti cei care au profesii liberale, care castiga din drepturile de proprietate intelectuala, care au venituri din arende, chirii, dobanzi sau dividende.

In total un numar de 32 de impozite si contributii datorate bugetului vor intra sub incidenta actului normativ: impozitul pe venitul din salarii si asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozitul pe veniturile din arenda, impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi si dividende, impozitul pe veniturile din premii si din jocuri de noroc, contributia de asigurari sociale datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor.

"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 6 ani (...) incasarea si neplata, in tot sau in parte, cu intentie, in cel mult 30 zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si contributiilor prevazute in anexa la prezenta lege. Neplata cu intentie, in cel mult 30 de zile de la termenul de scadenta prevazut de lege, a impozitelor si contributiilor prevazute in anexa constituie infractiune si atunci cand neplata este consecinta utilizarii acestor sume in alte scopuri", se precizeaza proiectul de act normativ.

Potrivit notei de fundamentare care insoteste documentul, prin aceasta ordonanta se vrea cresterea gradului de colectare a venit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro