Fiscul pune tunurile pe comerciantii online. Presedintele ANAF: "Nu ne mai putem preface ca nu stim ce se intampla"

Evaziunea si frauda fiscala in domeniul comertului online au ajuns la un nivel alarmant, astfel incat inspectorii Fiscului se vor concentra pe controale in acest sector, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan. Valoarea de 1,8 miliarde de euro face referire doar la produsele fizice (tangibile) comercializate online si nu la servicii, plati de facturi la utilitati, bilete de avion, bilete la spectacole sau diferite evenimente, rezervari hoteliere, vacante si calatorii etc.

acum 46 luni (21 Mar 2017)

Evaziunea si frauda fiscala in domeniul comertului online au ajuns la un nivel alarmant, astfel incat inspectorii Fiscului se vor concentra pe controale in acest sector, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan.

Campania face parte dintr-un plan mai amplu de 14 masuri pentru cresterea colectarii veniturilor la buget. "Avem in vedere cateva masuri urgente pentru cresterea gradului de colectare si imbunatatirea relatiei dintre administratie si contribuabil, fie ca vorbim despre persoane fizice sau juridice. Asa cum bine stiti, l-am informat si pe prim-ministrul Sorin Grindeanu, ca pana pe 15 aprilie 2017, trebuie sa ne concentram asupra actiunilor de control in domeniul comertului online, un domeniu sensibil in care evaziunea a ajuns la un nivel ingrijorator", a declarant presedintele ANAF, Bogdan Stan, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax. Astfel, in baza unui protocol cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, Fiscul vrea sa acceseze datele de identificare ale detinatorilor domeniilor de internet cu extensia ".ro". Va asigur ca intotdeauna aceste interogari vor fi fundamentate de analize de risc temeinice. Valorificarea datelor obtinute in urma acestui protocol se va face exclusiv in cadrul activitatilor de control fiscal sau a inspectiilor fiscal", a completat seful Fiscului.

Cumparaturile prin Internet cresc exploziv

Potrivit unui studiu publicat la inceputul acestui an, valoarea cumparaturilor online a depasit pragul de 1,8 miliarde de euro in 2016, cu aproape 30% mai mult decat in 2015, ceea ce inseamna ca romanii cheltuiesc circa 5 milioane de euro in fiecare zi pentru cumparaturi prin Internet. Valoarea de 1,8 miliarde de euro face referire doar la produsele fizice (tangibile) comercializate online si nu la servicii, plati de facturi la utilitati, bilete de avion, bilete la spectacole sau diferite evenimente, rezervari hoteliere, vacante si calatorii etc. Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro