Fiscul inchide magazinele ce nu emit bon fiscal

Inspectorii Directiei Antifrauda vor sigila, de la 1 martie, punctul de lucru al comerciantilor prinsi ca nu utilizeaza casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), firmele care nu sunt dotate cu aparate de marcat electronice fiscale achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate, cele care nu le utilizeaza, nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate sau emit bonuri pentru o valoare mai mica decat cea reala si cele care nu detin documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat risca sa le fie suspendata activitatea o perioada cuprinsa intre una si trei luni.

acum 113 luni (1 Mar 2015)

Inspectorii Directiei Antifrauda vor sigila, de la 1 martie, punctul de lucru al comerciantilor prinsi ca nu utilizeaza casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate.

Masuri drastice luate de Fisc, incepand de ieri, impotriva celor ce nu folosesc case de marcat fiscale sau nu emit bonuri la serviciile sau produsele vandute. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), firmele care nu sunt dotate cu aparate de marcat electronice fiscale achizitionate doar de la distribuitori autorizati sau unitati acreditate, cele care nu le utilizeaza, nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate sau emit bonuri pentru o valoare mai mica decat cea reala si cele care nu detin documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase in/din sertarul casei de marcat risca sa le fie suspendata activitatea o perioada cuprinsa intre una si trei luni.

Masurile au intrat in vigoare de ieri, 1 martie, si vor presupune si sigilarea punctului de lucru al comerciantului a carui activitate a fost suspendata de catre Fisc.

Banii nejustificati vor fi confiscati

Pentru incalcarea obligatiilor mentionate, inspectorii vor aplica amenzi cuprinse intre 10.000 de lei si 15.000 de lei, insa daca la punctele de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor exista sume detinute fara a putea fi justificate prin datele inscrise in documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, in registrul special sau prin chitante, banii se confisca, caz in care amenzile se situeaza intre 2.000 lei si 4.000 lei.

La data suspendarii, unitatea va fi sigilata de echipa de control si se va afisa la loc vizibil un anunt cu textul "Activitate suspendata de Antifrauda - ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale", iar pe durata masurii respectiva locatie ramane sigilata.

Plangerea nu mai suspenda sanctiunile

"Este important de me... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro