Fiscul e cu ochii pe romanii care comanda produse din afara UE

Fiscul e cu ochii pe romanii care comanda produse din afara UE

Cat despre produsele subevaluate, inspectorii au descoperit, de exemplu, un telefon de 300 de dolari, dar cu o valoare declarata de 20 de ori mai mica de un cumparator din Cluj-Napoca.

acum 38 luni (18 Feb 2018)

In perioada august-decembrie 2017, Fiscul a recuperat taxe in valoare de 391 de mii de lei, echivalentul a 85 de mii de euro, din care 41% au fost calculate pentru colete venite din China. Pentru ca scapa de plata TVA pentru bunuri cu o valoare mai mica de 10 euro. Daca pachetul are o valoare sub 150 de euro, sunt scutiti de taxe vamale.

Cele mai multe cazuri au fost semnalate la Directia Vamala Brasov, unde inspectorii au controlat peste 130 de mii de colete.

Cat despre produsele subevaluate, inspectorii au descoperit, de exemplu, un telefon de 300 de dolari, dar cu o valoare declarata de 20 de ori mai mica de un cumparator din Cluj-Napoca. Un alt colet continea bijuterii pe care un cumparator din Bucuresti a platit 164 de dolari, dar a declarat o valoare de 5 dolari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro