Fisa de criminal: doctorul Josef Mengele, simbolul malefic al nazismului si experimentele sale

Fisa de criminal: doctorul Josef Mengele, simbolul malefic al nazismului si experimentele sale

Citeste si: Gemenele din Transilvania care supravietuiesc doctorului Mengele Josef Mengele "Ingerul Mortii" de la Auschwitz Copiii "Unchiului Mengele" La Auschwitz, Mengele era continuu in cautare de gemeni.

acum 72 luni (22 Jan 2015)

Trasaturile fizice placute, vesmintele bine alese si comportamentul calm contrastau puternic cu atractia sa macabra pentru experimente infioratoare si crime. Sofisticat, inteligent si popular in tinerete, Josef a dus o viata mic-burgheza studiind filosofia la Munich si medicina la Universitatea din Frankfurt.

In 1937, s-a inscris in partidul nazist, iar un an mai tarziu in Waffen-SS, unde a ajuns la gradul de capitan. In 1942, a fost ranit pe frontul rusesc si, nemaiputand lupta, s-a oferit voluntar sa mearga in lagarul de concentrare de la Auschwitz. Idealul nazist pentru viitor era acela de a beneficia de ajutorul geneticii. Anume, daca o femeie ariana putea da nastere la gemeni care sa fie, cu certitudine, blonzi si cu ochi albastri, atunci lumea viitorului ar fi fost salvata.

Citeste si:

Gemenele din Transilvania care supravietuiesc doctorului Mengele

Josef Mengele "Ingerul Mortii" de la Auschwitz

Copiii "Unchiului Mengele"

La Auschwitz, Mengele era continuu in cautare de gemeni. La fiecare nou transport, statea pe platforma de selectie si observa cu atentie daca exista copii cu trasaturi identice - desi era interesant de orice malformatie genetica (nanism, gigantism, deformatii congenitale ale picioarelor etc.). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro