Firmele in insolventa au RESTANTE la banci de 15 miliarde de lei

Firmele in insolventa au RESTANTE la banci de 15 miliarde de lei

Potrivit datelor prezentate de presedintele executiv al ARB in cadrul conferintei 'Back in business vs Purgatoriul Falimentului', prudenta manifestata de banci in creditarea persoanelor juridice este determinata de disciplina laxa de plata a datoriilor si recurgerea uneori abuziva a companiilor la procedura de insolventa, precum si de constrangerile de finantare mai pronuntate in cazul IMM.

acum 118 luni (2 Sep 2014)

Restantele inregistrate de debitorii aflati in insolventa, faliment si reorganizare se ridica la aproximativ 15,25 miliarde lei (3,5 miliarde euro) la finele lunii iunie 2014, transmite Agerpres.

O statistica BNR aferenta lunii august 2013 arata ca 86% dintre companiile intrate in insolventa au ajuns in faliment, in stadiul de reorganizare fiind doar 1,2%. Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele sapte luni ale anului 2014 a scazut cu 13,37%, la 15.124, de la 17.458 in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor ONRC.

'A scazut numarul intrarilor in insolventa datorita unei lipse de perceptie cu privire la noua lege si vor testa si vor incerca sa vada cum functioneaza.

Intrebat cu privire la eficienta noii Legi a Insolventei, Danescu a precizat ca, pe viitor, se asteapta la un acces mai mare la transparenta al creditorilor, insa continua sa se ridice intrebarea referitoare la dorinta de aplicare obiectiva (a noii Legi a Insolventei n.r.) intre debitori si creditori. Nu va pot raspunde la aceasta intrebare cat timp cei care decid mai mult in acest act nu suntem noi (creditorii n.r.)', a mai spus Danescu.

Potrivit datelor prezentate de presedintele executiv al ARB in cadrul conferintei 'Back in business vs Purgatoriul Falimentului', prudenta manifestata de banci in creditarea persoanelor juridice este determinata de disciplina laxa de plata a datoriilor si recurgerea uneori abuziva a companiilor la procedura de insolventa, precum si de constrangerile de finantare mai pronuntate in cazul IMM. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro