Firma controversatului Florian Walter a umplut Focsaniul de balarii. Cum a reusit sa incaseze 2 milioane de euro degeaba

Firma controversatului Florian Walter a umplut Focsaniul de balarii. Cum a reusit sa incaseze 2 milioane de euro degeaba

Desi a primit 8,1 milioane de lei pentru partea sa de lucrari, firma Romprest, care conforma contractului s-a angajat ca va pune aproape 200.000 de mp de gazon, peste 15.000 de mp de gard viu si aproape 3000 de arbori si arbusti, a facut lucrarile in bataie de joc.

acum 47 luni (31 Jul 2016)

Conducerea Primariei Focsani este nemultumita de modul cum firma Romprest, apartinand afaceristului Florian Walter, aflat in arest pentru spalare de bani si evaziune fiscala, si-a facut treaba in cadrul unui proiect cu fonduri europene privind reabilitarea spatiilor verzi din Cartierul Sud.

Acest cartier a fost complet modernizat, gratie unui proiect foarte mare, de peste 15 milioane de euro, care a vizat reabilitarea, modernizarea si extindere de spatii publice urbane si spatii verzi, pe o arie de 1200 hectare, cartierul in cauza avand populatie de 20.000 de locuitori.

Desi a primit 8,1 milioane de lei pentru partea sa de lucrari, firma Romprest, care conforma contractului s-a angajat ca va pune aproape 200.000 de mp de gazon, peste 15.000 de mp de gard viu si aproape 3000 de arbori si arbusti, a facut lucrarile in bataie de joc. Asta primavara au pus mii de plante de gard viu si s-a uscat, fiind nevoiti sa replanteze. I-am spus si primarului, care a venit sa vada ce s-a facut si a strambat si el din nas", ne-a spus o localnica din Cartier.

Primarul considera inacceptabil faptul ca in lunile mai si iunie, pe ultima suta de metri, cand expira termenul pentru finalizarea lucrarii, s-au facut plantari de puieti ornamentali si gard viu, care s-au uscat. Executantul are o garantie de buna executie, care poate fi executata daca lucrarile nu sunt conform contractului", a spus Cristi Misaila.

La randul sau, viceprimarul Marius Iorga, care a gestionat o perioada activitatile din partea primariei Focsani in perioada dinainte si dupa alegeri spune ca nu i-a placut atitudinea celor de la Romprest, care au uitat de obligatia de a cosmetiza spatiile verzi, dar nu au lasat nici Primaria sa o faca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro