Firea sare in apararea lui Ponta: "Nu e normal sa i se ceara demisia inainte sa-si prezinte pozitia in fata Justitiei"

Firea sare in apararea lui Ponta:

"Nu cred ca este normal ca, intr-o tara civilizata, sa i se ceara lui Victor Ponta sa plece din functie, pentru o problema in legatura cu care nu si-a spus punctul de vedere. Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca nu demisioneaza si ca nu intentioneaza sa se lupte cu justitia, dar ca va contesta ordonanta procurorului si isi va pleda nevinovatia, apreciind si ca procurorii au reactionat la evenimente politice, ordonanta emisa impotriva sa avand legatura directa cu emotia publica din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament si cu respingerea de catre Senat a arestarii preventive a lui Dan Sova.

acum 62 luni (7 Jun 2015)

"Nu cred ca este normal ca, intr-o tara civilizata, sa i se ceara lui Victor Ponta sa plece din functie, pentru o problema in legatura cu care nu si-a spus punctul de vedere. Nimeni dintre cei care au cerut demisia lui Victor Ponta nu vor sa il asculte mai intai, ceea ce arata cat se poate de clar ca fac un joc politic. Ei vor ca Victor Ponta sa isi dea demisia mai intai, sa se darame astfel un guvern legitim si o majoritate votata de oameni, sa acceptam cu totii un nou guvern condus de asa-zisul nou PNL", a transmis Firea intr-un comunicat de presa. Si cred ca avem nevoie de o dezbatere mai larga in societate despre democratie si drepturi cetatenesti, intrucat pare ca ne indreptam spre o zona in care justitia si politicul incep sa se amestece in mod ingrijorator.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat ca nu demisioneaza si ca nu intentioneaza sa se lupte cu justitia, dar ca va contesta ordonanta procurorului si isi va pleda nevinovatia, apreciind si ca procurorii au reactionat la evenimente politice, ordonanta emisa impotriva sa avand legatura directa cu emotia publica din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament si cu respingerea de catre Senat a arestarii preventive a lui Dan Sova.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

Citeste si:

UPDATE Victor Ponta, urmarit penal pentru spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala. Reuters: Prim-ministrul uneia dintre cele mai sarace si corupte tari din UE, Victor Ponta, este urmarit penal pentru fals si spalare de bani Prim-vicepresedintele CE: Nu sunt in pozitia sa comentez discutiile politice interne din Romania Calendarul votului pentru ridicarea imunitatii lu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro