Firea e rapidista si ea: Primaria a devenit preocupata de soarta giulestenilor. "Un club pentru bucuresteni!"

Firea e rapidista si ea: Primaria a devenit preocupata de soarta giulestenilor.

Romania n-are suficiente autostrazi si spitale dotate si curate, extinderea metroului pana la aeroport a ramas la nivel de promisiuni, insa politicienii sunt preocupati de...fotbal! Suma inaintata de el pentru finantarea Rapidului se explica prin faptul ca primaria sectorului 1 poate cheltui, anual, 350 de milioane de euro, iar un procent de 5% din aceasta suma, adica 17.500.000 de euro, poate fi directionat spre un club sportiv, dupa Ordonanta de Urgenta care a modificat Legea Sportului.

acum 79 luni (18 Jul 2017)

Romania n-are suficiente autostrazi si spitale dotate si curate, extinderea metroului pana la aeroport a ramas la nivel de promisiuni, insa politicienii sunt preocupati de...fotbal! Conform unei Ordonante de Urgenta a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administratiile locale pot finanta activitatile sportive ale cluburilor de drept public in limita a 5 la suta din bugetul anual. Giulestenii au intrat in faliment in 2016 si de atunci doua formatii, AFC Rapid si Miscarea CFR, care se doresc a fi continuatoarele formatiei originale, au fost inscrise in Liga a V-a si au si promovat in esalonul superior. In curand, palmaresul echipei care a intrat in faliment va fi scos la licitatie si cine il va cumpara poate demara operatiunea resuscitarii Rapidului.

In ultimele zile, s-a vehiculat ca un om de afaceri din Qatar e interesat de achizitionarea brandului Rapid. Pana la aflarea identitatii acestuia, Rapid a devenit o grija pentru Liviu Dragnea (liderul PSD), Gabriela Firea (primarul Capitalei) si Dan Tudorache (primarul sectorului 1). Dragnea: "Sunt rapidist de la 3 ani!" Primul care si-a manifestat atasamentul fata de culorile alb-visiniu a fost seful PSD. Luni seara, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, Dragnea a abordat acest subiect pe larg. "Mi-a zis Daniel Tudorache ca vrea sa se implice, ca autoritate, in clubul Rapid si eu am spus ca il sustin. Sunt rapidist de la 3 ani si orice pot sa fac moral, sa-l sustin, sa-l incurajez. Sper sa nu mai fie si asta vreun trafic de influenta. "Eu cred ca si Primaria Capitalei doreste sa se implice, eventual printr-un acord. Au inceput cautarile dupa sponsori Declaratiile date de Dragnea i-au incurajat si pe Tudorache si pe Firea sa iasa in public cu comentarii privind clubul Rapid. Pana cand eu voi pleca de la Primarie, poate va veni un investitor. Putem da 17-18 milioane de euro catre clubul Rapid, pentru toate sectiile de sport. Suma inaintata de el pentru finantarea Rapidului se explica prin faptul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro