Finlanda le-a oferit cetatenilor un venit lunar de baza, iar masura are un efect neasteptat

Finlanda le-a oferit cetatenilor un venit lunar de baza, iar masura are un efect neasteptat

Primul de acest gen din Europa, proiectul prevede ca 2.000 de oameni sa primeasca o suma de 560 de euro fiecare, in fiecare luna, timp de doi ani. Mai mult de opt la suta, adica in jur de 213.000 de finlandezi erau someri in luna noiembrie, neschimbat fata de anul precedent.

acum 46 luni (9 May 2017)

Primul de acest gen din Europa, proiectul prevede ca 2.000 de oameni sa primeasca o suma de 560 de euro fiecare, in fiecare luna, timp de doi ani. Cei care primesc banii nu trebuie sa raporteze daca isi cauta un loc de munca sau cum cheltuiesc banii, care sunt dedusi din alte beneficii pe care ei deja le primesc.

Turunen a adaugat: "Acest experiment are intr-adevar un impact indirect, de asemenea, asupra nivelurilor de stres (ale oamenilor, n.r.) si asupra sanatatii lor mintale".

In cadrul proiectului pilot, in cazul in care un participant isi gaseste un loc de munca, el va continua sa primeasca indemnizatia lunara, scazand astfel temerile ca o va pierde prin gasirea unui loc de munca.

Problema refuzului de a munci deoarece oamenii se simt mai bine primid beneficii este deosebit de grava in cadrul sistemului de securitate sociala generos si complex din Finlanda.

Insa acest noi proeict este parte a masurilor luate de guvernul de centru-dreapta pentru a aborda problema somajului din Finlanda.

Mai mult de opt la suta, adica in jur de 213.000 de finlandezi erau someri in luna noiembrie, neschimbat fata de anul precedent.

Venitul mediu din sectorul privat in Finlanda este de 3.500 de euro pe luna, potrivit datelor guvernamentale selon.

In luna aprilie, cea mai mare provincie din Canada, Ontario, a anuntat ca va implementa un sistem similar pentru venitul de baza universal. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro