Financial Times: Cum a devenit Romania o baza pentru start-up-uri IT, desi multi o asociaza cu biserici medievale si drumuri pline de gropi

Financial Times: Cum a devenit Romania o baza pentru start-up-uri IT, desi multi o asociaza cu biserici medievale si drumuri pline de gropi

Totusi, cumpararea companiei romanesti Vector Watch de catre americanii de la Fitbit pare sa confirme faptul ca forta de munca din Romania, o piata interna semnificativa si in crestere, precum si statutul de membru al UE fac tara o destinatie europeana promitatoare pentru investitorii tehnologici, scrie Financial Times. Platforma de analytics sociale UberVU, achizitionata de compania canadiana de social media Hootsuite pentru suma de 15 - 20 de milioane de dolari in 2014, a fost de asemenea fondata de romani.

acum 41 luni (20 Sep 2017)

Totusi, cumpararea companiei romanesti Vector Watch de catre americanii de la Fitbit pare sa confirme faptul ca forta de munca din Romania, o piata interna semnificativa si in crestere, precum si statutul de membru al UE fac tara o destinatie europeana promitatoare pentru investitorii tehnologici, scrie Financial Times.

Dezavantajul Romaniei este, insa, un mediu de finantare sub-dezvoltat si fragmentat, dar un val recent de tranzactii releva cresterea viguroasa a sectorului tehnologic.

"Ceea ce mi se pare cel mai impresionant si mai linistitor este numarul activ de tineri antreprenori din domeniul tehnologiei, copii la doar 20 de ani, care au imaginatia si puterea de a intra intr-un ecosistem global al start-up-urilor", spune Eric Friedman, co-fondatorul Fitbit, adaugand: "Evolutia scenei de start-up-uri din Romania este extrem de pozitiva. Noi fonduri de investitii si ingeri de afaceri sprijina tot mai multe start-up-uri bazate pe tehnologie". Lansata in 2015 de catre antreprenorul tech roman Andrei Pitis, compania a castigat laude internationale pentru viata de 30 de zile a bateriei ceasurilor, functionalitate incrucisata si design. Friedman a declarat ca foloseste de asemenea Vector Watch - care are o prezenta comerciala in 27 de tari - pentru a-si spori prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si pentru a-i ajuta sa infiinteze un centru de dezvoltare in Bucuresti.

Romania a devenit o destinatie preferata pentru outsourcing IT de cativa ani, cu avantaje competitive, precum piata interna de 20 de milioane de euro, una dintre economiile cu cea mai rapida crestere din Europa si tinerii absolventi cu abilitati lingvistice bune.

"Exista o multime de oameni care au capacitati tehnice si de dezvoltare software", spune Mircea Vadan, antreprenor tehnic si fondator la Cluj Startups. Salariile, desi cresc, sunt accesibile in functie de standardele vest-europene, media anuala pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro