Finala Roland Garros: Djokovic - Wawrinka. Douazeci de dueluri intre liderul ATP si campionul de la juniori

Meciul anterior de pe acest teren va fi finala de dublu feminin, care va incepe la ora 13.00 și in care va evolua și Lucie Safarova, care a pierdut titlul la simplu in finala cu Serena Williams. Pentru Djokovic finala de la Paris are o miză uriașă, el putand să-și treacă in palmares primul titlu la Roland Garros, după ce s-a mai impus in 8 grand slam-uri dar niciodată in Franța. Djokovic a fost ca un adevărat tăvălug in prima parte a lui 2015, ajugand la un record al victoriilor de 41-2, față de 28-8, in dreptul lui Wawrinka.

acum 66 luni (7 Jun 2015)

UPDATE: Elvețianul Stan Wawrinka, favoritul numărul 8, a caștigat turneul Roland Garros, pentru prima dată in cariera sa, după ce l-a invins in finală pe liderul mondial Novak Djokovic, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Cei doi finaliști din acest an nu caștigaseră niciodată turneul de la Paris. Novak Djokovic, caștigător al 8 turnee de grand slam, a ratat din nou trofeul parizian, singurul trofeu major care ii lipsește din palmares.

Finala de la Paris a durat trei ore și 12 minute, timp in care meciul a trecut printr-o răsturnare de situație.

Wawrinka a controzis lumea tenisului, după ce a fost dat drept victimă sigură a lui Djokovic, un lider mondial insetat de victorie la Paris. El este al șaselea sportiv din istorie care caștigă Roland Garros, atat la juniori (2003), cat și la seniori. Singurul său grand slam de pană acum, de la seniori, era Australian Open 2014.

Pentru Djokovic aceasta a fost doar a treia infrangere din acest an, in contextul in care a strans nu mai puțin de 41 de victorii, respectiv 5 titluri in 8 turnee jucate.

Turneul Roland Garros se incheie, duminică, o dată cu finala masculină dintre liderul mondial Novak Djokovic și Stan Wawrinka, 9 ATP.

Finala Roland Garros va incepe cel devreme la ora 16.00 și va avea loc pe arena centrală de la Roland Garros, acolo sunt așteptate peste 15.000 persoane. Meciul anterior de pe acest teren va fi finala de dublu feminin, care va incepe la ora 13.00 și in care va evolua și Lucie Safarova, care a pierdut titlul la simplu in finala cu Serena Williams.

Pentru Djokovic finala de la Paris are o miză uriașă, el putand să-și treacă in palmares primul titlu la Roland Garros, după ce s-a mai impus in 8 grand slam-uri dar niciodată in Franța. De cealaltă parte, Wawrinka are un singur grand slam caștigat, Australian Open 2014. Wawrinka nu posedă același talent și mai ales aceeași dezinvoltură ca a conaționalului s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro