Finala Indian Wells dintre Roger Federer si Juan Martin del Potro a readus suspansul in tenisul masculin

Finala Indian Wells dintre Roger Federer si Juan Martin del Potro a readus suspansul in tenisul masculin

Nervos pe spectatori, care faceau mult zgomot intre cele doua servicii ale sale, DelPo s-a rafuit cu arbitrul de scaun, Federer a intervenit si el in aceasta disputa, iar tensiunea a crescut si mai mult in setul al treilea, cand elvetianul l-a luat la tinta din apropierea fileului, primind in schimb o privire de gheata. A fost primul titlu castigat de un argentinian in istoria de 43 de ani a intrecerii din desertul californian, si primul turneu Masters al tenismenului de 29 de ani.

acum 29 luni (19 Mar 2018)

S-a impus argentinianul in trei seturi, 6-4, 6-7, 7-6, salvand trei mingi de meci pe serviciul lui Federer. Este cel mai bun din toate timpurile, iar cele 17 victorii consecutive din 2018, record pentru tenimsmenul din Basel, intaresc aceasta idee. Insa cum in sport nu s-a inventat automatul de produs victorii, si Federer are momentele lui de slabiciune. Contra lui Del Potro, FedEx a avut trei mingi de meci in setul decisiv, la 5-4, pe serviciul sau. Le-a irosit pe primele doua la 40-15, si inca una la egalitate, fiind poate prea prudent in abordarea acestor puncte. Meciul s-a dus in tie-break, unde doua duble greseli ale elvetianului si cateva erori nefortate au dus rapid tabela la 5-0 pentru DelPo, iar argentinianul n-a mai ratat ocazia de a inchide meciul.

Mai inainte cu 40 de minute, si Del Potro irosise o minge de meci, in tie-breakul setului secund, cand a trimis un forehand in fileu. "Nu mi-a venit sa cred ca am ratat acel forehand, vorbim totusi de lovitura mea clasica. Nervos pe spectatori, care faceau mult zgomot intre cele doua servicii ale sale, DelPo s-a rafuit cu arbitrul de scaun, Federer a intervenit si el in aceasta disputa, iar tensiunea a crescut si mai mult in setul al treilea, cand elvetianul l-a luat la tinta din apropierea fileului, primind in schimb o privire de gheata. "Au fost un meci incins, echilibrat, de aici si nervii. Federer s-a recunoscut invins: "Totul s-a jucat la cateva puncte, le-a castigat el si merita victoria.

A fost primul titlu castigat de un argentinian in istoria de 43 de ani a intrecerii din desertul californian, si primul turneu Masters al tenismenului de 29 de ani. El are acum 7 victorii in 25 de infruntari cu elvetianul, insa le-a castigat pe cele mai importante: finala US Open din 2009 si meciul de acum. Reintors in circuit dupa o serie de accidentari chinuitoare, DelPo a reusit sa readuca in tenisul masculin suspansul, incordarea si spiritul de lupta. Congrats... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro