Final de proces pentru Alina Bica, fosta sefa DIICOT. Procurorii au cerut pentru ea sapte ani de inchisoare. Bica: "Cred ca sunt cel mai prost infractor din Romania"

"De doi ani de zile, viata mea este rasturnata de jos in sus si am sperat ca, macar in ultimul ceas, voi beneficia de o urma de corectitudine si de asumarea unor greseli care au fost facute. Audiata la instanta suprema in dosarul in care este judecata pentru favorizarea lui Adrian Videanu, Alina Bica a spus ca nu avea o relatie de prietenie cu politicianul, pe care il stia din Parlament, ca i s-a parut arogant si ca l-a intrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui.

acum 50 luni (23 Nov 2016)

UPDATE 18,15: In ultimul cuvant in sala de judecata, Alina Bica le-a spus judecatorilor ca, probabil, este "cel mai prost infractor din Romania", idee reluata si la iesirea din sediul instantei.

"De doi ani de zile, viata mea este rasturnata de jos in sus si am sperat ca, macar in ultimul ceas, voi beneficia de o urma de corectitudine si de asumarea unor greseli care au fost facute.

Ea le-a explicat judecatorilor ca, prin ordonanta de ridicare a sechestrului pus pe actiunile lui Videanu, a incercat sa faca un act de dreptate si nu intelege unde este reaua-credinta.

La randul sau, Adriean Videanu a declarat ca este nevinovat si are un sentiment de teama si ingrijorare atunci cand citeste acuzatiile pe care i le aduce DNA.

De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut judecatorilor condamnarea Alinei Bica la o pedeapsa maxima pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu si doua infractiuni de favorizarea faptuitorului. De asemenea, procurorul a solicitat aplicarea unei pedepse maxime, cu executare, si pentru fostul ministru Adriean Videanu, acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA in instanta pe data de 26 februarie 2015.

Audiata la instanta suprema in dosarul in care este judecata pentru favorizarea lui Adrian Videanu, Alina Bica a spus ca nu avea o relatie de prietenie cu politicianul, pe care il stia din Parlament, ca i s-a parut arogant si ca l-a intrebat pe procurorul de caz de ce nu a cerut arestarea lui.

Magistratii ICCJ au decis pe 19 iunie sa conexeze cele doua dosare ANRP, cunoscute ca "Bica 1" si "Bica 2", in care este judecata fosta sefa a DIICOT Alina Bica pentru fapte de coruptie in legatura cu retrocedarea unor terenuri.

In schimb, instanta a dispus formarea unui nou dosar, prin disjungere, in care sa fie judecati Alina Bica si Adriean Videanu, pentru infractiuni care nu au legatura cu retrocedarea terenurilor de la ANRP. Procu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro