Fina fostului rector Valentin Nedeff, de la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, acuzata ca a plagiat 90% din teza de doctorat din cartile nasului

Fina fostului rector Valentin Nedeff, de la Universitatea

Articol dublat 2002-MOCM by Mircea Merticariu on Scribd Valentin Nedeff 2003-DAAAM (2) by Mircea Merticariu on Scribd Potrivit sesizarii de pe site-ul CNADTCU, "Mirela Panainte a reprodus in teza de doctorat mai mult de 90% dintr-o carte publicata cu trei ani inainte de sustinerea tezei de doctorat, carte cu patru autori, printre care se regaseste si d-na Panainte, "Maruntirea produselor alimentare" coordonator/autori: Nedeff Valentin/ Panainte Mirela, Mosnegutu Emilian si Savin Carmen., ISBN (10) 973-8200-88-1, Bucuresti, Meronia. Este vorba de "Cercetari privind monitorizarea emisiilor de noxe (CO, CO2, Nox, so2) provenite de la instalatiile de ardere, de pe platforma CET Bacau, precum si permiterea utilizarii aparatului de masura Delta 2000, in vederea achizitionarii de date in flux continuu la IMA 3, "Cercetari privind continutul de pulberi, PM10 din gazele de ardere emise de IMA1 si asigurarea suportului tehnic necesar calibrarii opacimentelor aferente celor doua canale de evacuare , SC CET SA, in valoare de 4730 de lei" si " Analiza monitorizarii continue a emisiilor poluante de Nox, SO2 si CO2 pentru IMA3 si asigurarea suportului tehnic necesar calcului bilantului energetic la centralele termice apartinand SC CET SA Bacau, in valoare de 4950 de lei".

acum 46 luni (25 Oct 2016)

Conferentiarul universitar Mirela Panainte, prodecan la Inginerie in Bacau, a fost reclamata la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

"Adevarul" a intrat in posesia mai multor articole identice ca si continut, cu titluri diferite, semnate de Valentin Nedeff si fina acestuia, Mirela Panainte, devenita doctor in Inginerie, dar si in posesia lucrarilor din care aceasta s-a "inspirat", cuvant cu cuvant, cand a devenit doctor.

Profesorul universitar Valentin Nedeff, presedintele Senatului Universitatii din Bacau, in ciuda apelurilor si mesajelor, nu a transmis un raspuns fata de acuzatiile referitoare la suspiciunea de plagiat, fata de care ar fi complice.

Mai mult, aproximativ 50 de pagini din teza se regasesc si in alta carte publicata in anul 1997 de catre profesorul Valentin Nedeff, numita "Masini si instalatii pentru industria alimentara" (vol.

Teza doctorat Mirela Panainte si cartea profesorului Valentin Nedeff, puse in paralel by Mircea Merticariu on Scribd

In aceeasi sesizare, care se gaseste pe site-ul CNADTCU, mai sunt aduse in discutie si doua articole, raportate de Mirela Panainte drept contributii la realizarea tezei si care sunt identice. Amuzanta este si eroarea de la bibliografie, unde referinta la o lucrare a profesorului Valentin Nedeff este reprodusa intocmai, fiind mentionat anul 1977, in loc de 1997.

In 2002, autorii Nedeff Valentin, Mosnegutu Emilian, Panainte Mirela, publica "The form influence of solid particles over separation degree in air currents, MOCM 8, 2002 pag 105, identic cu articolul semnat de Nedeff Valentin, Mosnegutu Emilian, Panainte Mirela, "Study and research concerning to influence of particles size and form of mixture, towards separation degree in vertical flow air", Annals of DAAAM, 2003 pag 321, (ISSN 1726-9679, ISBN 3-901509-34-8.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro