Filosoful Mihai Sora: "Lichelele care imbraca haina medicului nu trebuie sa ramana nepedepsite. Polueaza cu uratenia si ticalosia lor"

Filosoful Mihai Sora:

"Doctorul din Cluj (cel caruia ii cad din buzunar miile de euro, cand este luat la bani marunti), macelarul ortoped din Bucuresti (cel care - cu icoana Maicii Domnului pe peretii cabinetului - se lafaie in fraze pompoase, dupa ce a mutilat zeci de copii), gainarul din Iasi (fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie) - si altii ca ei, stiuti ori nestiuti, nu au ce cauta in lumea medicala: o polueaza cu uratenia, cupiditatea si ticalosia lor", scrie Mihai Sora.

acum 30 luni (28 Dec 2017)

Pornind de la exemplul recent al medicului Mihai Lucan, acuzat de delapidarea cu peste un milion de euro a Institutului Clinic de Transplant si Urologie Cluj, filosoful aminteste si alte nume care "nu au ce cauta in lumea medicala". De pilda, medicul ortoped Gheorghe Burnei, care a fost trimis in judecata pentru luare de mita, si fostul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, Vasile Astarastoae, condamnat la doi ani cu suspendare pentru tentativa la infractiune si achitat pentru abuz in serviciu. "Doctorul din Cluj (cel caruia ii cad din buzunar miile de euro, cand este luat la bani marunti), macelarul ortoped din Bucuresti (cel care - cu icoana Maicii Domnului pe peretii cabinetului - se lafaie in fraze pompoase, dupa ce a mutilat zeci de copii), gainarul din Iasi (fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie) - si altii ca ei, stiuti ori nestiuti, nu au ce cauta in lumea medicala: o polueaza cu uratenia, cupiditatea si ticalosia lor", scrie Mihai Sora. In incheiere, Mihai Sora isi declara admiratia infinita si respectul pentru "medicii care - in interiorul sistemului aflandu-se si fiind, de multe ori, conditionati de acesta - reusesc sa scoata capul la suprafata, sa traga aer in piept si sa strige dupa ajutor, riscandu-si, uneori, cariera intreaga. Ei sunt - cu adevarat - medici: pentru ca au inteles ca, dincolo de existenta lor, de seful tiranic si hraparet, ceea ce conteaza este ideea de om." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro