Filosofia de viata a unui milionar: "Fericirea nu sta in a face numai ce iti place, ci a face cu placere ceea ce trebuie facut"

Filosofia de viata a unui milionar:

Am fost fortat de imprejurari sa-mi fac si distributia proprie si ulterior, pentru ca era necesar - cash flowul nu era pozitiv - am fost obligat sa fac si retail, adica farmacii. In perioada respectiva, am jucat rolul de country manager pentru Romania si Moldova si o perioada am fost vicepresident pentru Europa Centrala si de Est. As vrea sa putem face echipa o vreme si apoi sa ii predau stafeta si eu sa vin doar cu mici interventii, cate o idee.

acum 58 luni (8 Feb 2015)

Mihai Miron este unul dintre cei mai vechi investitori din piata farma, fiind fondatorul Europharm, companie pe care a vandut-o catre GlaxoSmithKline. Intreprinzatorul controleaza compania Ropharma care are afaceri in distributia si retailul de medicamente, detinand un lant de 150 de farmacii in toata tara. Prima data am facut o fabrica de medicamente, a fost de fapt prima autorizata in sistem privat in Romania, dupa anii 90, pe care am dezvoltat-o. Am fost fortat de imprejurari sa-mi fac si distributia proprie si ulterior, pentru ca era necesar - cash flowul nu era pozitiv - am fost obligat sa fac si retail, adica farmacii. In 1998 am facut un parteneriat si am vandut o parte din compania catre SmithKlein, tranzactie care s-a finalizat in 2003 cand am vandut toate actiunile catre GlaxoSmithKlein. In perioada respectiva, am jucat rolul de country manager pentru Romania si Moldova si o perioada am fost vicepresident pentru Europa Centrala si de Est. Apoi am dezvoltat alte businessuri in agricultura, zootehnie, industrie alimentara si in acelasi timp am creat mugurii urmatoarei firme care astazi se cheama Ropharma si care este o companie mai mare decat cea initial creata. Atat prin cifre cat si prin numarul de angajati. Intrand in contact cu mai multi oameni din Europa centrala dupa anii 90, una dintre preocuparile mele a fost sa demonstrez ca si noi romanii putem face anumite activitati, cu o performanta cel putin la nivelul francezilor sau a altor cetateni din UE: De aceea, prima firma am numit-o Europharm. De aceea, prima firma s-a numit Europharm, iar a doua se numeste Ropharma, pentru ca acum trebuie totusi sa cream o unitate solida in diversitatea europeana. Cred ca e momentul sa ne reinventam, sa ne redescoperim ca romani, pentru ca avem suficient talent, suficienta inteligenta. Ramane de vazut cati dintre noi ajung la nivelul de dezvoltare spirituala ca sa treaca de la inteligenta la intelepciune. Cati se ridica la acel nivel constiinta incat sa se integreze c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro