Filmul unei crime oribile: batran de 81 de ani, batut, legat si lasat in agonie de hoti care cautau "tablouri de aur"

Filmul unei crime oribile: batran de 81 de ani, batut, legat si lasat in agonie de hoti care cautau

Anchetatorii i-au prins pe cei care, in urma cu mai bine de o saptamana, au batut un batran de 81 de ani din Zalau (un cunoscut colectionar de carte) in propria-i casa, l-au legat si l-au lasat inconstient, acesta murind la cateva ore dupa ce a fost gasit, la spital. Detaliile acestui caz care a ingrozit Zalaul au fost prezentate vineri, intr-o conferinta de presa, de catre procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj si de catre reprezentati ai Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

acum 82 luni (10 Oct 2014)

Anchetatorii i-au prins pe cei care, in urma cu mai bine de o saptamana, au batut un batran de 81 de ani din Zalau (un cunoscut colectionar de carte) in propria-i casa, l-au legat si l-au lasat inconstient, acesta murind la cateva ore dupa ce a fost gasit, la spital.

Detaliile acestui caz care a ingrozit Zalaul au fost prezentate vineri, intr-o conferinta de presa, de catre procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj si de catre reprezentati ai Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Victima, Ioan Gherman, in varsta de 81 de ani, locuia singur intr-o casa din satul Ortelec - un cartier al Zalaului si ii placea sa se laude cu impresionanta sa colectie de carti si alte obiecte cu valoare mai degraba sentimentala, adunate intr-o viata de om.

Potrivit lui Aurel Stirb, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Salaj, doi dintre cei trei autori ai talhariei urmate de decesul victimei au facut parte inca de la inceput din cercul de suspecti. "Motivul pentru care am reusit sa-i identificam pe autori dupa atatea zile este faptul ca cei doi suspecti se ascundeau intr-o padure de langa Bogdana, unul pentru ca pe numele sau exista un mandat de arestare, altul pentru ca era cercetat pentru mai multe cazuri de furt", a explicat Stirb. Este vorba despre doi tineri de 24 de ani, din localitatea salajeana Bogdana, Adrian Barburas si Casiu Lacatus, ambii hoti recidivisti, cel din urma fiind dat in urmarire nationala din 26 septembrie pentru o infractiune de furt comisa in judetul Cluj.

Procurorul Bogdan Chis, seful sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, a declarat ca, din cercetarile efectuate in acest caz, a rezultat ca fapta nu s-a produs in noapte de 29 spre 30 septembrie, asa cum se credea initial, ci in noaptea de 27 spre 28 septembrie. Asta inseamna ca batranul a stat batut si legat trei zile pana ce a fost gasit ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro