Filmul romanesc "Comoara", premiat la Cannes

Lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit, sambătă seară, premiul Un Certain Talent in cadrul secţiunii Un Certain Regard, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, relatează Mediafax. Imaginea filmului "Comoara" este semnată de directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu Porumboiu a colaborat şi la "Cand se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", iar producţia este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), in coproducţie cu Les Films de Worso şi Rouge International.

acum 56 luni (24 May 2015)

Lungmetrajul "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a primit, sambătă seară, premiul Un Certain Talent in cadrul secţiunii Un Certain Regard, la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, relatează Mediafax.

Secţiunea Un Certain Regard face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, avand loc in paralel cu competiţia oficială. Secţiunea a fost introdusă in 1978, de fostul preşedinte al Festivalului de la Cannes Gilles Jacob. In fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni şi stiluri diverse, originale şi diferite, care caută recunoaştere internaţională.

Juriul secţiunii Un Certain Regard a fost prezidat anul acesta de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini. Ii spune că in satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi ingropat o comoară in curtea casei, inainte de venirea comuniştilor la putere. In cazul in care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor impărţi jumătate - jumătate. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale...

Rolurile principale in filmul "Comoara" sunt interpretate de Cuzin Toma (cunoscut pentru peliculele "Aferim!", "Cainele japonez", "Domnişoara Christina"), Adrian Purcărescu şi actorul amator Corneliu Cozmei, care au fost selectaţi după un proces amplu de casting, care s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni.

Vorbind despre personajele din filmul său, regizorul Corneliu Porumboiu declara recent că acestea "sunt destul de rafinate, aproape ca arhetipuri". Filmele mele par a fi destul de conceptuale, dar vreau să am timp şi libertatea de a improviza. Pentru mine, un film se face doar pe platoul de filmare. Acum, personajele mele sunt destul de rafinate, aproape ca arhetipuri, cu feţe suficient de puternice, sper eu, pentru a intruchipa poveştile lor fără prea multe explicaţii", a spus Corneliu Porumboiu.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro