Filmele romanesti ale anului 2017. De la "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil la ,,Ana, mon amour" de Calin Peter Netzer

Filmele romanesti ale anului 2017. De la

Text de Loreta Popa Unul dintre ele este ,,Ana, mon amour", in regia lui Calin Peter Netzer, care a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin (9-19 februarie) si va putea fi vizionat in cinematografele din Romania din 3 martie, la scurt timp dupa premiera internationala. "Octav" este o drama care exploreaza teme universale precum timpul, nostalgia si dragostea in cea mai pura si mareata forma a sa, intruchipata aici de relatia profunda si inocenta dintre un batran de 80 de ani si o fetita de 10 ani. Dragos Bucur si-a asumat o dubla pozitie in acest proiect, cea de actor si de producator alaturi de Jesus del Cerro, care se gaseste pentru prima data in tripla pozitie de regizor, producator si scenarist.

acum 60 luni (4 Jan 2017)

Text de Loreta Popa

Unul dintre ele este ,,Ana, mon amour", in regia lui Calin Peter Netzer, care a fost selectat in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin (9-19 februarie) si va putea fi vizionat in cinematografele din Romania din 3 martie, la scurt timp dupa premiera internationala. "Ana, mon amour" este o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu. Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Conform regizorului, filmul nu exploreaza erodarea relatiei lui Toma cu Ana, ci mai degraba imposibilitatea de a construi in mod corespunzator o relatie. Rolurile principale sunt interpretate de catre Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti. Alaturi de ei interpreteaza indragitii actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tanase, Vasile Muraru, Tania Popa si Igor Caras Romanov. Regizorul filmelor Filantropica, Restul e tacere si Asfalt Tango revine pe marile ecrane cu o comedie cu accente de musical. Este primul film la care Nae Caranfil semneaza nu doar scenariul si regia, cat si muzica si versurile. Produs de Mobra Films, 6,9 pe scara Richter va putea fi vizionat in cinematografele din tara incepand cu 20 ianuarie 2017. Am pornit de la ideea unei relatii tata/fiu in care tatal este tanar, iar fiul batran.

"Octav" este debutul in lungmetraj de fictiune al regizorului Serge Ioan Celebidachi, fiul renumitului dirijor si compozitor Sergiu Celibidache, a absolvit Universitatea de Teatru si Arta Dramatica din Indiana (Bloomington) si a facut master in film la Scoala Internationala de Film din Londra. "Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit pana acum.

"Oct... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro