Filme romanesti in 2016

Mai multi regizori romani, intre care Nae Caranfil, Cristian Mungiu si Radu Mihaileanu, si-au anuntat premierele cinematografice pentru 2016, un an care va fi dominat de povesti de familie inspirate de realitate, de comedii negre si de adaptari informeaza MEDIAFAX. Pe de alta parte, "Fotografii de familie" va fi primul film semnat de Cristian Mungiu de la "Dupa dealuri/ Beyond the Hills", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes in 2012.

acum 101 luni (1 Jan 2016)

Mai multi regizori romani, intre care Nae Caranfil, Cristian Mungiu si Radu Mihaileanu, si-au anuntat premierele cinematografice pentru 2016, un an care va fi dominat de povesti de familie inspirate de realitate, de comedii negre si de adaptari informeaza MEDIAFAX. "Acum lucram la montaj si editare si cel mai probabil in toamna viitoare (2016, n.r.) o sa fie lansat", a spus acesta.

Lungmetrajul romano-bulgar, care va fi produs de Mobra Films si Jelfilm, este o comedie partial realista, care contine elemente de musical, a mai spus Caranfil.

Pe de alta parte, "Fotografii de familie" va fi primul film semnat de Cristian Mungiu de la "Dupa dealuri/ Beyond the Hills", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes in 2012. O coproductie Romania-Franta-Belgia, pelicula vorbeste despre responsabilitatile vietii de parinte, iar filmarile au avut loc in vara lui 2015.

Si Radu Mihaileanu va prezenta in 2016 prima sa pelicula in limba engleza, "The History of Love", o parte din filmari avand loc, in 2015, in Canada si in Romania, la Cluj-Napoca, iar Mihai Calin si Ovidiu Cuncea se numara printre actorii romani din distributie, a declarat pentru MEDIAFAX producatorul peliculei, Tudor Giurgiu.

O adaptare dupa bestsellerul scriitoarei americane Nicole Krauss, aparut in 2005, filmul este o poveste intercalata, care urmareste viata lui Léo Gursky, interpretat de Derek Jacobi - cunoscut din filme ca "Discursul regelui/ King's speech" (2010), de Tom Hooper, si "Gladiatorul/ Gladiator" (2000), de Ridley Scott - din vremea Holocaustului pana in modernul New York. Acesta va fi primul lungmetraj al lui Radu Mihaileanu de la "Concertul/ Le concert", lansat in 2009.

Regizoarea docudramei animate de succes "Muntele magic", Anca Damian, va reveni in 2016 pe marile ecrane romanesti cu filmul "Perfect sanatos", care ii are in distributie pe Vlad Ivanov si Anghel Damian, pentru care rolurile au fost scrise special. Pelicula, care va fi gata in prim... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro