Filme premiate la Cannes si seriale romanesti de succes, productii filmate in inima Baraganului

Filme premiate la Cannes si seriale romanesti de succes, productii filmate in inima Baraganului

In centrul orasului, peste drum de primarie, se afla sediul Casei de Cultura, una din locatiile pe care producatorii serialului au inchiriat-o pentru a filma unele scene din film. Primele cadre au fost filmate in Fierbintii de Jos, sat alipit fostei comune Fierbinti-Targ, devenit cartier de cand localitatea a capatat statutul de oras. Cladirea mica si vopsita in rosu isi pastreaza arhitectura veche de mai bine de jumatate de veac. Intrarea este acoperita de doi copaci si incadrata de navete de bere.

acum 65 luni (23 Jan 2016)

Intr-un interviu anterior oferit ziarului Adevarul, actorul a declarat despre acest rol: "A fost un rol marunt, dar atmosfera de pe platou a fost destul de interesanta.

Filme de Cannes, turnate in Baragan

In anul 2007, regretatul Cristian Nemescu obtinea la Cannes premiul "Un Certain Regard" cu productia "California Dreamin". Filmul spune povestea unui convoi militar NATO care este oprit intr-o gara din Romania de catre seful respectivei gari, personaj interpretat de actorul Razvan Vasilescu. Capul de afis al productiei este insa actorul american Armand Asante, care joaca rolul unui ofiter NATO care are de tras cu personalitatea puternica a lui Vasilescu. Mai exact in incinta parcului de Vacanta Hermers, la restaurantul Vanatorul. Scena il arata pe Armand Asante care participa la o petrecere, invitat fiind de personajul interpretat de Razvan Vasilescu. Socanta poveste petrecuta intr-o manastire din Romania cand una dintre maici este ucisa intr-un ritual de exorcizare contine cateva cadre filmate la Amara, langa Slobozia. "Este vorba despre cateva cadre generale cu peisaje de ansamblu, ca sa potenteze si mai bine locul" explica regizorul Cristian Mungiu, intr-un interviu la momentul de debut al filmului.

In centrul orasului, peste drum de primarie, se afla sediul Casei de Cultura, una din locatiile pe care producatorii serialului au inchiriat-o pentru a filma unele scene din film. La etajul unu al imobilului, tinuta sub lacat pana la reintoarcerea actorilor, se afla recuzita echipei de filmare. Desi sunt obisnuiti sa-i vada pe artisti la treaba, localnicii sunt fascinati cand trec pe langa cladirea pe care o vad si la televizor si o privesc cu admiratie, ca pe un adevarat muzeu. Primele cadre au fost filmate in Fierbintii de Jos, sat alipit fostei comune Fierbinti-Targ, devenit cartier de cand localitatea a capatat statutul de oras. O alta locatie importanta este gradinita din oras, pe care actorii o folosesc pe post de primarie. Clad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro