Filmarea pacatoasa pentru care un sef al Bisericii a purtat incognito microfoane sub sutana

Filmarea pacatoasa pentru care un sef al Bisericii a purtat incognito microfoane sub sutana

Vaslui, cu privire la savarsirea infractiunii de santaj Episcopia Husilor aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca a luat act cu profunda ingrijorare si regret de situatia creata de susnumitii, nadajduind totodata ca institutiile abilitate ale statului vor clarifica aceasta speta, urmand ca dupa pronuntarea finala a acestora, sa fie hotarate si masuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane.

acum 82 luni (16 Jun 2017)

Episcopul a venit la Iasi luni, 12 iunie, cand a depus o plangere prin care a sesizat ca este santajat de catre Sebastian Cristi Jitaru, preot-arhimandrit in cadrul Cate-dralei Episcopale Husi. In respectiva plan-gere se mentiona, au precizat surse judiciare pentru "Adevarul", ca pe 30 mai 2017, consilieri din cadrul episcopiei ar fi fost abordati de Jitaru, "acesta precizand ca detine un material compromitator cu Episcopul Episcopiei Husilor precizandu-le consilierilor ca, in situatia in care inaltul ierarh nu intervine pentru a-l recomanda pe Jitaru Cristi Sebastian pentru functia de episcop vicar, acesta va publica in presa materialul compromitator si il va folosi in cadrul Sinodului Mitropolitan din 15.06.2017, pentru a-l denigra pe inaltul ierarh", au precizat sursele. Cei din urma ar fi santajat episcopul cu darea in vileag a unei "fapte reale sau imaginare", cerand de la episcop suma de 50.000 de euro. Toti cei trei preoti au fost retinuti ieri, si in cursul zilei de astazi vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare.

Ce spune DNA

La nivel oficial, procurorii DNA au transmis ieri un comunicat sec, in care nu au mentionat nici macar numele episcopului: "In perioada 30 mai 2017 - 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a ame-nintat o persoana din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru aceasta din urma, in scopul de a dobandi, in mod injust, atat un folos patrimonial cat si unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati in intervalul 12 - 14 iunie 2017, cu precizarea ca acestia au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta ."

Urmare Comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi privitor la punerea in miscare a actiunii penale si a retinerii pentru 24 de ore, incepand cu data de 15 iunie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro