"Fight Club" pentru femei, unde participantele lupta cu sanii dezgoliti: "O experienta socanta. Nu am mai vazut asa ceva"

Fotografa poloneza Katarzyna Mazur si-a facut loc, echipata cu aparatul de fotografiat, in culisele competitiilor, suprinzand in portrete emotia cruda, dar si urmele fizice de pe corpurile femeilor care se intrec in lovituri, de cele mai multe ori topless. FOTO katarzynamazur.com FOTO katarzynamazur.com Nu ma bucur de durerea pe care o provoc, ci de puterea pe care o simt si de faptul ca detin controlul, chiar daca aceste lucruri nu sunt deloc diferite pentru mea.

acum 99 luni (25 Nov 2015)

Clubul de lupte) situat in sectorul Marzahn, din estul Berlinului, Germania, participantele nu se ghideaza dupa nicio regula, ci doar dupa propria determinare. Fotografa poloneza Katarzyna Mazur si-a facut loc, echipata cu aparatul de fotografiat, in culisele competitiilor, suprinzand in portrete emotia cruda, dar si urmele fizice de pe corpurile femeilor care se intrec in lovituri, de cele mai multe ori topless. Clubul privat, care a luat fiinta in 2010, din pasiunea pentru lupta a doua femei, nu are o lista cu reguli si nici un stil universal de lupta. Femeile care practica sportul in cadrul clubului, in mod gratuit, adopta atat tehnici de wrestling si arte martiale, cat si alte stiluri, potrivit "Daily Mail". Doar de dragul competitiei, participantele intra in ring si sfideaza notiunile preconcepute despre femei, luptandu-se ca de la egal la egal, indiferent de statura sau pregatire. Ideea clubului le apartine unor luptatoare din Rusia, Anna Konda si Julia "Red Devil" Babskaya, ambele in varsta de 27 de ani. FOTO katarzynamazur.com FOTO katarzynamazur.com Nu ma bucur de durerea pe care o provoc, ci de puterea pe care o simt si de faptul ca detin controlul, chiar daca aceste lucruri nu sunt deloc diferite pentru mea. Cu toate acestea, niciodata nu sunt extrem de dura intr-o lupta, nu imi lovesc oponentele ca o nebuna. Katarzyna a capturat in fotografii urmele si vanataile lasate pe corpul femeilor de pasiunea pentru lupta, dar si agresiunea viscerala a acestora. FOTO katarzynamazur.com Evenimentele organizate de Konda si Babskaya pot dura ore intregi si includ timpul in care participantele se cunosc, se lupta, dar si pauzele. Katarzyna a observat ca femeile se respecta si chiar se imprietenesc una cu cealalta, atmosfera din culise fiind una relaxata, iar lupta se opreste daca una din oponente este ranita prea grav. Nu am mai vazut niciodata asa ceva si a fost foarte interesant sa simt intensitatea experientei de aproape. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro