Fifor: Timisoara ar putea gazdui un comandament NATO, unde sa fie cantonati 400 de militari

Fifor: Timisoara ar putea gazdui un comandament NATO, unde sa fie cantonati 400 de militari

Aici vom avea cat de curand si avioane IAR 99 care vor efectua misiuni si de la Timisoara, plus ca am discutat cu cei care opereaza aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care Romania si-l doreste pentru innoirea flotei aeriene cu elicoptere", a precizat ministrul Apararii.

acum 36 luni (19 May 2018)

Alianta Nord Atlantica intentioneaza sa organizeze noi astfel de comandamente in Europa, iar tara noastra s-a oferit sa gazduiasca unul consacrat mobilizarii rapide a fortelor aliate pe teritoriul Europei.

"Este vorba de cel putin 400 de ofiteri NATO care ar urma sa isi desfasoare activitatea. Incercati sa imaginati o baza militara de 400 de ofiteri carora trebuie sa li se puna la baza toate facilitatile necesare, dar este prematur", a spus ministrul Apararii Nationale, intr-o conferinta de presa la Timisoara.

Chiar daca totul este deocamdata parte dintr-o propunere, Mihai Fifor a inspectat Baza Militara Aeriana de la Timisoara. Aici vom avea cat de curand si avioane IAR 99 care vor efectua misiuni si de la Timisoara, plus ca am discutat cu cei care opereaza aeronavele din dotarea Bazei legat de programul pe care Romania si-l doreste pentru innoirea flotei aeriene cu elicoptere", a precizat ministrul Apararii.

"Avem nevoie de o crestere de cateva sute de cadre militare in ganizoana Timisoara. Suntem intr-o analiza foarte serioasa, astfel incat, daca Romaniei ii va fi atribuit comandamentul de trei stele, una dintre optiunile plauzibile in care acesta si-ar putea desfasura activitatea este Timisoara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro