Fetita de 6 ani palmuita si trasa de par de invatator, dupa ce a gresit o fisa. Reactia directorul scolii: "Invatatorul si-a cerut scuze. Mama trebuia sa le accepte"

Fetita de 6 ani palmuita si trasa de par de invatator, dupa ce a gresit o fisa. Reactia directorul scolii:

Incidentul a avut loc pe 18 noiembrie, la scoala din Codaesti, iar mama copilului, cadru didactic la randu-i, a fost instiintata ieri ca invatatorul, care a recunoscut ca a tras fetita de par nu va fi sanctionat, pentru ca asa a decis comisia de ancheta, al carei raport a fost insusit de Consiliul de Administratie al Scolii cu noua voturi impotriva si o abtinere. Femeia a anuntat ca va contesta decizia adoptata de Consiliul de Administratie la Inspectoratul Scolar Judetean, pentru ca apreciaza ca ancheta nu a fost una corecta, parintii audiati, fiind convocati cu randul la invatatorul acuzat, inainte de a da declaratii in fata comisiei de ancheta.

acum 61 luni (18 Dec 2015)

Incidentul a avut loc pe 18 noiembrie, la scoala din Codaesti, iar mama copilului, cadru didactic la randu-i, a fost instiintata ieri ca invatatorul, care a recunoscut ca a tras fetita de par nu va fi sanctionat, pentru ca asa a decis comisia de ancheta, al carei raport a fost insusit de Consiliul de Administratie al Scolii cu noua voturi impotriva si o abtinere.

"Inidentul a avut loc in timpul orei de matematica, la o fisa de evaluare, fetita mea gresind vecinul unui numar. Domnul invatator si-a iesit din fire, a tras-o de par si a palmuit-o. In pauza fetita a iesit plangand din sala de clasa a mers la sora ei, care este eleva in clasa a IV-a si i-a povestit ce a patit. Dupa amiaza cand am ajuns acasa mi-au povestit, iar primul lucru pe care l-am facut a fost sa ii aduc la cunostinta domnului director, pentru ca si ca parinte, si ca profesor consider inadmisibil folosirea violentei in educarea copiilor. Invatatorul a recunoscut ca a tras fetita de cap, nu si ca a palmuit-o, si si-a cerut scuze, dand asigurari ca nu isi va mai iesi din fire. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sanctionarea financiara a domnului invatator, insa consider ca un avertisment, o mustrare scrisa se impune in astfel de situatii, pentru a nu se repeta pe viitor astfel de iesiri", a completat Adriana Livint.

Foto: Afis aflat pe holul scolii din Codaesti

Gestul invatatoarei de a depune o sesizare impotriva unuia dintre cei mai longevivi invatatori ai scoli, aflat in prag de sanctionare a ridicat impotriva sa aproape tot corpul profesoral, in acceptiunea caruia, femeia ar fi trebuit sa se multumeasca cu scuzele invatatorului si "sa nu faca atata scandal pentru o bataie".

Inclusiv conducerea scolii i-a reprosat invatatoarei ca nu a rezolvat totul pe cale amiabila sa il traga si ea de maneca pe invatator, fara a mai fi declansata ancheta.

"In conditiile in care fetita mea este cea care a fost agre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro