Fetele de la tara, invatate cum sa se fereasca de "rechinii" din industria prostitutiei. Ce le sfatuiesc oamenii legii

Fetele de la tara, invatate cum sa se fereasca de

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca tintele principale ale retelelor de trafic de carne vie din Europa sunt tinerele romance de la tara, vizate cu precadere fiind cele foarte tinere, cu un nivel de educatie scazut sau care provin din familii dezorganizate. Ei le dezvaluie fetelor si ca "victimele traficului de persoane exploatate sexual sunt indepartate de familie si prieteni, sunt induse in eroare, sunt mintite permanent, sunt supuse unor violente fizice si psihice crunte pentru a le fi stearsa orice urma de demnitate, sunt supravegheate de traficant, amenintate si terorizate, sunt fortate sa intretina zeci de raporturi sexuale, zilnic, sunt obligate la avorturi, sunt infectate cu boli cu transmitere sexuala grave, sunt vandute, sunt drogate.

acum 64 luni (28 Jul 2017)

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca tintele principale ale retelelor de trafic de carne vie din Europa sunt tinerele romance de la tara, vizate cu precadere fiind cele foarte tinere, cu un nivel de educatie scazut sau care provin din familii dezorganizate.

Avand in vedere acesta situatie trista, in perioada 12 iulie-15 septembrie 2017, Inspectoratul de Politie Judetean Galati si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galati deruleaza campania de informare si constientizare a fenomenului traficului de persoane prin exploatare sexuala: "Eu nu pot fi victima - oare?!". Mai exact, pe durata implementarii campaniei vor fi organizate activitati de informare a beneficiarilor directi (tinere cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 ani) in 10 localitati rurale din judetul Galati, selectate de specialistii A.N.I.T.P.

"Activitatile vor viza informarea tinerelor cu privire la circumstantele care cresc riscul de a deveni victime ale traficului de persoane si comportamentele ce trebuie adoptate pentru a preveni victimizarea. In cadrul intalnirilor, reprezentantii celor doua institutii vor aborda aspecte precum: notiunea de exploatare sexuala, modalitatile prin care victimele sunt ademenite in retele de prostitutie, profilul traficantilor, cine poate fi victima, etapele recrutarii, rolul Internetului si al retelelor de socializare in racolarea victimelor", spun organizatorii. Ce idei incearca politistii sa transmita tinerelor

Specialistii de Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane marseaza in special pe dezvaluirea catre tinerele de la tara a faptului ca, de regula, "traficantul este creativ, un fin psiholog, vinde visuri, iubeste oamenii conditionat si banii neconditionat, ofera cadouri, poate fi bogat sau sarac, tanar sau batran, educat sau neinstruit, strain sau parte din familie, poate fi oricine, poate fi orice iti doresti tu ...., pentru bani el va face t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro