Fete "stricate", ca niste gume deja mestecate. Despre abstinenta pana la casatorie, in programa scolara

Fete

Nu in familia mea: asta mi-a permis ca in climatul deseori dusmanos impotriva fetelor sa nu ma simt constant si a priori vinovata, ci iubita si acceptata de ai mei, de prieteni si apoi de societate pentru ceea ce sunt, ceea ce simt, gandesc si realizez. Impreuna, sunt si pentru pastrarea altor privilegii: ale persoanelor heterosexuale fata de cele LGBT, ale romanilor asupra romilor, al Bisericii Romane asupra unor mase de credinciosi pe care voi sa-i tina in frica si necunoastere si sa-i suga in continuare de bani forever and ever. O metafora folosita de persoanele care fac "educatie pentru abstinenta" compara o persoana care deja a facut sex inainte de casatorie cu o periuta de dinti folosita sau cu o guma de mestecat deja mestecata.

acum 109 luni (12 Jun 2015)

De-acum, nu mai era binevenita in casa care a crescut si apartinea (daca catadicsea s-o primeasca), barbatului cu care a avut relatii. Peste cativa ani am mai prins un crampei de conversatie: "O bateeeee.

Erau sfarsitul anilor 90, aveam cam 10 ani si incepeam sa ma prind ca fetele si baietii nu sunt egali. Ca pentru unii, valoarea de om a fetelor era determinata de a-si fi lasat sau nu vaginul penetrat de un penis. Nu in familia mea: asta mi-a permis ca in climatul deseori dusmanos impotriva fetelor sa nu ma simt constant si a priori vinovata, ci iubita si acceptata de ai mei, de prieteni si apoi de societate pentru ceea ce sunt, ceea ce simt, gandesc si realizez.

Pe masura ce anii au trecut, generatia mea de copii crescuti la bloc a auzit si alte pareri. Parerea lui Doctor Love de la Bravo la intrebarea "Daca am facut sex anal mai sunt virgina?". Da, traim inca intr-o tara in care relatiile dintre femei si barbati sunt inca profund inegale.Da, dublul standard a ramas: e mult mai usor si acceptat pentru baieti sa se bucure de sexualitatea lor, decat este pentru fete.

In loc de asta, avem colectiv o discutie din ce in ce mai prezenta despre importanta educatiei sexuale. Si multi dintre noi - asa cum am vazut de ieri pana azi pe bloguri si retele sociale - rad de absurditatea cerererii introducerii educatiei pentru abstinenta in scoli, inaintata catre Ministerul Educatiei de niste organizatii cu profil conservator si religios. Fiecare educator sexual va spune "Cel mai bine te feresti de o sarcina daca nu faci sex." Insa abtinenta nu-i o metoda de contraceptie. Este o decizie personala sau o aspiratie pe care numai foarte putin persoane o impartasesc. De exemplu, concluzia unui studiu care a urmarit tendintele legate de sexul premarital in Statele Unite intre 1954 si 2003 (Lawrence B. Deci, cat de intelept este ca singurul sfat pe care il dai tinerilor este "nu face sex", fara alte informatii, cand ei VOR FACE ORICUM SEX?

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro