Festivalul PLAI de la Timisoara, un fenomen in Romania. Cel mai mare festival de "world music" din Europa organizat de voluntari

Festivalul PLAI de la Timisoara, un fenomen in Romania. Cel mai mare festival de

PLAI este un prilej extraordinar pentru tinerii sa invete despre cum sa se comporte la locul de munca (unde sunt puse lucrurile personale, cum sa foloseasca echipamentele de lucru), incurajeaza tinerii sa puna intrebari si sa vina cu idei de imbunatatire. Daca spuneti ca veniti la o ora, sa veniti atunci pentru ca munca se distribuie in functie de numarul de persoane anuntate, asa se fac echipele si avem nevoie sa ne organizam cat mai bine pentru ca e foarte mult de lucru", afirma Diana Giurea, o arhitecta tanara din cadrul Facultatii de Constructii si Arhitectura din Timisoara, care este voluntar la Plai.

acum 34 luni (6 Sep 2017)

Festivalul PLAI de la Timisoara este un veritabil fenomen in Romania. Este cel mai mare festival de "world music" din Europa organizat 100% de catre voluntari si primul festival din Romania ajuns in finala European Festival Awards. PLAI este un prilej extraordinar pentru tinerii sa invete despre cum sa se comporte la locul de munca (unde sunt puse lucrurile personale, cum sa foloseasca echipamentele de lucru), incurajeaza tinerii sa puna intrebari si sa vina cu idei de imbunatatire. Acestia sunt responsabilitzati sa duca o activitate pana la capat, sa respectte programul de lucru, a cuvantului dat.

Este un prilej extraordinar pentru copii de 16-18 ani sa invete lucrurile astea care, care ii pot ajuta in viitor. Suntem o comunitate de voluntari dedicati actiunilor civice pozitive si schimbarii sociale, care au visat la un oras cultural activ si care au actionat in directia asta.

Organizare cu Like, Love, Wow Cu trei saptamani inainte de festival, Muzeul Satului Banatean e animat de zeci de voluntari care vin sa pregateasca PLAI. O armata de tineri care au nivele diferite de experienta in voluntariat, de la cativa ani in echipa PLAI, pana la primul an pentru cei care au 15-16 ani. La mesajele de prezenta, voluntarii raspund cu "Like" pentru participarea la activitatile din prima parte a zilei, cu "Love" daca vin in a doua parte a zilei, cu "Wow" daca sunt prezenti pe tot parcursul zilei. "Va rog sa aveti in vedere urmatoarele: toate lucrurile personale sunt puse in cuierul improvizat pe usa de la sura (n.r. Daca lucrati cu o unealta - ciocan, cleste, pistol de gaurit - va rog sa nu o lasati acolo unde lucrati, pe jos, ci sa o duceti in lada de unelte. Vor avea si alte persoane nevoie de acelasi obiect, sa nu le pierdem si sa avem grija de ele pentru ca sunt putine si trebuie sa ne folosim cat mai eficient de ele. Daca spuneti ca veniti la o ora, sa veniti atunci pentru ca munca se distribuie in functie de numarul de persoane anuntate, asa se fac ec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro