Festivalul "Musica Kronstadt" aduce la Brasov orchestre celebre in toata lumea. Vor fi concerte instrumentale unice in Romania. Intrarea este libera

Festivalul

Concerte inedite cu intrare libera Artistii Nicolas Simion si Petra Acker, alaturi de cursantii Academiei vor forma un ansalmblu de jazz care va concerta in zilele de 2,4,5 si 8 august incepand cu ora 20.00 la Palatul Copiilor din Brasov. Festivalul din acest an este dedicat celor 100 de ani de la nasterea legendarului Dinu Lipatii, iar momentul va fi celebrat cu un Concert Simpozion unic, in 6 august de la ora 18.00 la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania.

acum 68 luni (27 Jul 2017)

Festivalul se va desfasura in perioada 2-9 august la Brasov. Pe langa spectacole artistii in devenire pot participa la o Academie de vara alcatuita din masterclass-uri pentru instrumentele de suflat: oboi, clarinet, fagot, corn, acestea fiind destinate unui numar de 80 de cursanti din tari precum Franta, Spania, Canada, Luxembourg, Germania, Republica Moldova, Romania.

In premiera nationala, printr-un concurs de interpretare artistica, Festivalul si Academia "Musica Krosntadt 2017" ofera premii in valoare de 4.500 de RON celor mai merituosi cursanti. Unicitatea acestui Festival si Academii la nivel international consta in alcatuirea unei orchestre de suflatori, ansamblu care va evolua in concerte alaturi de elitele muzicii clasice mondiale de la orchestre din Europa.

Concerte inedite cu intrare libera

Artistii Nicolas Simion si Petra Acker, alaturi de cursantii Academiei vor forma un ansalmblu de jazz care va concerta in zilele de 2,4,5 si 8 august incepand cu ora 20.00 la Palatul Copiilor din Brasov. Tot in acest loc simbol al Romaniei va avea loc un al doilea concert in 5 august de la ora 17.00. De data aceasta, surorile Ducariu va vor incanta cu un program special dedicat flautului si pianului.

Unul dintre cele mai asteptate concerte va fi in 4 august de la ora 17.00 la Biserica Neagra. 11 solisti de renume mondial de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona, Ansamblul de Muzica Contemporana din Berlin, Filarmonica Sonderborg si Landeskapelle Eisenach vor sustine un concert extraordinar pentru public.

Festivalul din acest an este dedicat celor 100 de ani de la nasterea legendarului Dinu Lipatii, iar momentul va fi celebrat cu un Concert Simpozion unic, in 6 august de la ora 18.00 la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania. Compozitorul Liviu Danceanu si Monica Isacescu, realizatoarea de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro