Festivalul Electric Castle 2017, o editie a recordurilor: peste 160.000 de festivalieri si eforturi logistice uriase

Festivalul Electric Castle 2017, o editie a recordurilor: peste 160.000 de festivalieri si eforturi logistice uriase

Festivalul s-a desfasurat pe o suprafata de peste 220.000 de metri patrati, iar pentru ca vremea sa nu afecteze distractia participantilor s-au folosit 200 de tone de pietris, 70 de metri de scoarta de copac si 20 de mii de pavaje tip portafloor. Ziua 4 filmata credit video: Facebook/Electric Castle Mai puteti citi: Trei staruri pe cea mai mare scena a EC: Trentem?ller, Franz Ferdinand si Deadmau5 concerteaza duminica la Electric Castle 2017 FOTO VIDEO Ziua 3 la Electric Castle: 42.000 de petrecareti, Architects, Alt-J, Duke Dumont FOTO VIDEO Cum s-au distrat 38.000 de oameni la Festivalul Electric Castle in ziua a doua VIDEO "Morarita" si "Ioane, Ioane" au bagat in priza Electric Castle.

acum 42 luni (17 Jul 2017)

In ultima zi a editiei cu numarul 5 a Festivalului Electric Castle (EC) au participat circa 41.000 de oameni.

"Fie ca a fost vorba de muzica electronica, de rock, jazz sau reggae, sau de muzica simfonica oferita de orchestra Operei Maghiare din Cluj, publicul a vazut artisti determinati sa ofere cea mai buna experienta posibila celor din fata scenei", spun organizatorii EC.

Potrivit acestora, unul din headlinerii ultimei zile, Anders Trentem?ller, spunea ca la Electric Castle a adus cea mai buna versiune a show-ului trupei si ca succesul il datoreaza unui principiu simplu pe care il recomanda si artistilor care vor sa se afirme: "E plin de binevoitori care iti vor da sfaturi si iti vor spune ce-i la moda, dar trebuie sa creezi pentru tine, sa crezi in ceea ce canti, sa simti.

Organizatorii mai spun ca EC 2017 a stabilit noi recorduri de participare, iar eforturile pentru punerea in scena a unui eveniment de asemenea amploare au fost uriase: "Organizatorii si-au numarat si pasii facuti in festival, recordul final apartinand unui om din echipa ce a reusit sa parcurga in festival distanta Cluj-Oradea!".

Festivalul s-a desfasurat pe o suprafata de peste 220.000 de metri patrati, iar pentru ca vremea sa nu afecteze distractia participantilor s-au folosit 200 de tone de pietris, 70 de metri de scoarta de copac si 20 de mii de pavaje tip portafloor. Pentru a compensa consumul de energie necesar unei asemenea desfasurari de forte, Electric Castle si-a propus sa ajunga un festival "zero waste", iar participantii s-au aratat doritori sa se implice si au raspuns pozitiv invitatiei de a proteja mediul si domeniile superbului castel Banffy. Bilantul este unul care confirma aceasta evolutie: 85% din deseuri au fost colectate selectiv multumita unei echipe de 100 de oameni care s-a ocupat doar de strangerea si sortarea lor", precizeaza organizatorii.

Ziua 4 film... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro