Festivalul Dilema Veche, cu de toate: diplomatie, religie si muzica de dans

Festivalul Dilema Veche, cu de toate: diplomatie, religie si muzica de dans

Mugur Isarescu, alaturi de Mircea Vasilescu Seara de vineri s-a incheiat cu trei concerte: un recital de pian sustinut de Ana Silvestru in Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail, un concert de muzica americana in care cap de afis a fost AG Weinberger (a fost primul concert din Romania sustinut intr-o fosta cazarma militara) si o demonstratie de virtuozitate oferita de cei 138 de muzicieni din Budapest Gypsy Symphony Orchestra.

acum 75 luni (28 Aug 2016)

Cele 17 evenimente culturale si artistice care au avut loc in week-end-ul trecut in cetatea Alba Carolina, din Alba iulia, au adunat cateva mii de spectatori. Asta inseamna cateva sute de milioane de euro pe an. Dumneavoastra, intelectualii, puteti merge la Guvern sa-i spuneti sa ia din aceasta donatie a noastra 5 milioane de euro si sa completeze ce a mai ramas din pretul pentru Cumintenia Pamantului", i-a indemnat Isarescu pe cei prezenti la dezbatere.

Mugur Isarescu, alaturi de Mircea Vasilescu

Seara de vineri s-a incheiat cu trei concerte: un recital de pian sustinut de Ana Silvestru in Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail, un concert de muzica americana in care cap de afis a fost AG Weinberger (a fost primul concert din Romania sustinut intr-o fosta cazarma militara) si o demonstratie de virtuozitate oferita de cei 138 de muzicieni din Budapest Gypsy Symphony Orchestra. Acestia i-au cucerit de la inceput pe spectatori si au incheiat seara cu "Ciocarlia".

Budapest Gypsy Symphony Orchestra

Magia lautareasca

"Orchestra noastra tiganeasca este un dar de la Dumnezeu pentru intreaga omenire. Budapest Gypsy Symphony Orchestra a aparut in 1984, cand, la inmormantarea unui mare dirijor maghiar de etnie roma, peste 100 de lautari s-au adunat spontan pentru a-i aduce un ultim omagiu. In cei peste 30 de ani de activitate, generatiile s-au schimbat, viorile au fost date din tata in fiu, dar repertoriul a ramas acelasi: muzica simfonica cu un pic de magie lautareasca.

Ziua de sambata a fost marcata de dezbaterea despre migratie, la care au luat parte patru ambasadori: Hans Klemm - ambasadorul SUA in Romania, George Maior - ambasadorul Romaniei in SUA, Angela Cristea - Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Jan Gabor, ambasadorul Slovaciei in Romania. Dilema de la care s-a pornit a fost: migratia - criza sau oportunita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro