Festival muzical. Nicolas Simion, castigator al New Jazz Works

"Pe langa muzicienii consacrati, mai sunt si muzicieni tineri care au nevoie de experienta si incurajare, iar prin acest proiect pot fi pusi in valoare si li se va oferi o sansa de a participa activ la dezvoltarea si crearea acestei muzici care traieste din comunicarea dintre muzicieni si din contributia fiecarui membru al grupului, creativitatea fiind unul dintre elementele de baza al unui ansamblu de jazz", a declarat Nicolas Simion.

acum 44 luni (19 Jul 2016)

Saxofonistul si compozitorul Nicolas Simion a fost desemnat castigatorul celei de-a doua editii a concursului de compozitie New Jazz Works, platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival.

Printre criteriile de selectie stabilite de juriul format din Mircea Tiberian, Dan Ionescu si Cristian Soleanu se numara excelenta artistica, expertiza compozitionala a aplicantului si capacitatea de realizare a proiectului.

Saxofonist de jazz si impovizator, compozitor si producator, Nicolas Simion a compus in ultimii 30 de ani numeroase lucrari de jazz pentru ansambluri si orchestre, compozitiile sale avand o semnatura autentic romaneasca, reusind sa imbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente ale jazz-ului modern si muzicii contemporane.

Muzician complex, cu peste 20 de albume inregistrate si distribuite atat in Europa, cat si in SUA, Nicolas Simion a colaborat cu nume importante de pe scena internationala de jazz, precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad, Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep si altii.

"Pe langa muzicienii consacrati, mai sunt si muzicieni tineri care au nevoie de experienta si incurajare, iar prin acest proiect pot fi pusi in valoare si li se va oferi o sansa de a participa activ la dezvoltarea si crearea acestei muzici care traieste din comunicarea dintre muzicieni si din contributia fiecarui membru al grupului, creativitatea fiind unul dintre elementele de baza al unui ansamblu de jazz", a declarat Nicolas Simion. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro