Festival de Ecoturism la Fundata, cea mai inalta localitate din Romania. Vor fi inaugurate noi trasee turistice

Festival de Ecoturism la Fundata, cea mai inalta localitate din Romania. Vor fi inaugurate noi trasee turistice

Si pentru ca o plimbare in aer liber facepofta de mancare, de la ora 13.30 va avea loc o degustare de produse traditionale printre care tocana la ceaun si branzeturi din zona. Cel mai curat aer din tara Comuna Fundata din Judetul Brasov este situata la 1360 de metri altitudine si este strajuita de Muntii Bucegi, pe de o parte, si de Muntii Piatra Craiului, pe cealalta parte.

acum 86 luni (14 Apr 2016)

Pe parcursul weekendului vor avea loc atat activitati culturale cat si activitati sportive, respectiv un concurs de cros montan. Vom fi inaugurate traseele ecoturistice din zona Fundata-Moieciu de Sus, un labirint al potecilor cu atatea atractii de-a lungul lor: peisaje, traditii si obiceiuri, arhitectura rurala autentica, bucate traditionale.

Deschiderea festivalului va avea loc sambata la ora 10.00 la Casa de Cultura din Fundata. La ora 11.00 vor fi prezentate cele noua trasee turistice si apoi se va da startul la cross (5 km persoanele peste 16 ani). La ora 12.00 vor porni in alergare copiii care vor avea un traseu de 2 km. Dupa terminarea crosului se vor organiza drumetii pentru cei mai si cei mici, de aceea este recomandat echipament de munte (geaca si bocanci).

Si pentru ca o plimbare in aer liber facepofta de mancare, de la ora 13.30 va avea loc o degustare de produse traditionale printre care tocana la ceaun si branzeturi din zona. Seara se va incheia cu un foc de tabara de la ora 18.00.

Duminica participantii vor avea parte de plimbari, vor afla istoria zonei si vor explora potecile montane. Traseele Ecoturistice in Poarta Carpatilor - Fundata, Sirnea, Moieciu de Sus au o lungime totala de aproximativ 100 de km. Acestea sunt marcate si au un grad de dificultate redus, fiind accesibile atat vara, cat si iarna.

Cel mai curat aer din tara

Comuna Fundata din Judetul Brasov este situata la 1360 de metri altitudine si este strajuita de Muntii Bucegi, pe de o parte, si de Muntii Piatra Craiului, pe cealalta parte. Aici este cel mai curat aer din tara, lucru dovedit si de o statie meteo, aflata chiar in varf de munte, care masoara puritatea aerului.

Oriunde priviti, la Fundata, veti vedea culmile muntilor, dealurile superbe, imbracate in verdeata si flori din aprilile pana in octombrie, sau acoperite de omat iarna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro