Fermierul discret ajuns unul dintre cei mai influenti latifundiari din Moldova. Cifra de afaceri i-a explodat in cativa ani

Fermierul discret ajuns unul dintre cei mai influenti latifundiari din Moldova. Cifra de afaceri i-a explodat in cativa ani

Din cele aproape 900 de hectare de teren detinute de firmele omului de afaceri Vasile Lungu in judetul Iasi, in jur de 135 de hectare sunt cu vita de vie, unde sunt cultivate diferite soiuri de struguri. In 2016, cifra de afaceri a companiei a fost de 9,4 milioane de lei, in crestere de la 7,5 milioane de lei, in 2015.

acum 37 luni (1 Sep 2017)

Din cele aproape 900 de hectare de teren detinute de firmele omului de afaceri Vasile Lungu in judetul Iasi, in jur de 135 de hectare sunt cu vita de vie, unde sunt cultivate diferite soiuri de struguri. Din 2014, in portofoliul de afaceri al familiei Lungu a adaugat si Crama Hermeziu unde sunt dezvoltate mai multe game de vin.

"Avem 135 de hectare de vie pe rod.

In 2016, cifra de afaceri a companiei a fost de 9,4 milioane de lei, in crestere de la 7,5 milioane de lei, in 2015. Noi ne-am pozitionat cu vinurile noastre mai mult spre HoReCa, pentru ca avem calitate foarte buna, dar avem si vinuri de masa. Totodata, suntem prezenti si la evenimente mari - congrese, festivaluri si alte intalniri profesionale", a adaugat omul de afaceri pentru "Adevarul". Astfel, in gama Vladomira sunt soiuri de vin romanesti (Feteasca alba, Feteasca regala, Feteasca neagra si Busuioaca de Bohotin), iar in gama C'est Soir sunt comercializate patru sortimente.

"La gama Hermeziu avem numai soiuri internationale, la gama Scrisori avem patru sortimente, iar la a cincea gama, Pacatele Tineretii, avem toate sortimentele de vin si gama este destinata pentru retail", a afirmat fermierul.

"Doua tipuri de vin spumant vor fi lansate la Palatul Culturii, pe 30 septembrie, cand va avea loc un targ de vinuri. Intre 28 septembrie- 1 octombrie, la Iasi va avea loc un important targ de profil la care sunt asteptate peste 50 de crame.

Pe mosia Lungu, intre comunele Bivolari si Trifesti, familia omului de afaceri a amenajat si o pensiune. Omul de afaceri crede ca este necesara diversificarea tipurilor de afaceri, deoarece in acest fel veniturile sunt distribuite pe tot parcursul anului.

Lungu este unul din putinii agricultori din judetul Iasi care are aproape toata suprafata de teren irigata. Practic, firmele lui Lungu au luat in arenda in jur de 2.000 de hectare de teren, iar 95% dintre acest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro