Fermierii si-au strigat nemultumirile in fata Parlamentului

Miile de fermieri care au protestat, ieri, in Capitala sunt nemultumiti de intarzierea platii subventiilor, dar si de amanarea unor legi esentiale. Ei au solicitat reglementarea fiscalizarii din agricultura si zootehnie - cum ar fi scutirea de TVA pentru subventii - si au reclamat abuzurile inspectorilor ANAF, care interpreteaza anumite articole de lege dupa bunul lor plac si in defavoarea fermierilor.

acum 97 luni (9 Jun 2016)

Miile de fermieri care au protestat, ieri, in Capitala sunt nemultumiti de intarzierea platii subventiilor, dar si de amanarea unor legi esentiale.

Ei au solicitat reglementarea fiscalizarii din agricultura si zootehnie - cum ar fi scutirea de TVA pentru subventii - si au reclamat abuzurile inspectorilor ANAF, care interpreteaza anumite articole de lege dupa bunul lor plac si in defavoarea fermierilor.

De asemenea, oamenii cer ca responsabilii de intarzierea subventiilor sa suporte personal consecintele. De asemenea, au solicitat reglementari clare privind Legea etichetarii produselor agroalimentare si Legea Vanatorii. O alta nemultumire este cea legata de "expirarea" OUG 60/2015, ceea ce inseamna ca pasunatul intre 6 decembrie si 24 aprilie se blocheaza din nou, iar numarul de caini care pazesc turma de oi este din nou limitat. Oamenii sunt nemultumiti si de Legea 321, referitoare la comercializarea produselor alimentare romanesti in supermarketuri, deoarece lanturile de magazine continua sa impuna tot felul de taxe care umfla preturile finale ale produselor alimentare. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro