Fenomenul Bodnariu, familia care si-a recuperat copiii "confiscati" de Norvegia si a scos in strada mii de oameni. "Doar Dumnezeu poate face asa o mobilizare"

Fenomenul Bodnariu, familia care si-a recuperat copiii

"In momentul in care ne-am dat seama ca singura posibilitate de a misca politicul este presiunea publicului, am discutat impreuna cu echipa de coordonare si initiativa despre protestele acesta si mi s-a parut de bun simt ca primul protest sa fie organizat in Bucuresti de fratele de corp al lui Marius, Daniel Bodnariu. Sfaturile pe care le dadeau agentii Barnevernet lui Marius si Ruth, de a nu spune nimanui nimic, de a nu face niciun demers, de a nu avea un avocat sau un translator la primele audieri, incercarile de a o intoarce pe Ruth impotriva lui Marius si de a da declaratii mincionoase despre el ne-au convins ca nu aveam de-a face cu o institutie a unui stat de drept, ci avem de a face cu o institutie marsava a unui stat abuziv care incearca sa distruga familia Bodnariu. Primul lucru pe care l-am descoperit din primele discutii avute cu Marius si Ruth a fost acela ca, desi s-a incercat construirea unui caz de abuz parental, in realitate baza de pornire a acestui caz a avut de a face cu o discriminare religioasa pentru ca atunci cand agentii institutiei statului au ingrijorari si intrebari persistente si multe, insistente, despre credinta unei familii, este clar ca aceste ingrijorari dovedesc pe ce palier se incadreaza cazul lor. Ei nu erau alcoolici, nu se drogau, nu erau deplasati psihic inainte, dar dupa ce Barnevernet le-a luat copiii si i-a terorizat luni de zile, oamenii aceia si-au pierut echilibrul si cand au devenit alcoolici si demolati psihic, Barnevernetul i-a aratat cu degetul si a spus "uite de ce am luat copiii, pentru ca uite ce fel de parinti sunt". In momentul in care ne-am dat seama ca singura posibilitate de a misca politicul este presiunea publicului, am discutat impreuna cu echipa de coordonare si initiativa despre protestele acesta si mi s-a parut de bun simt ca primul protest sa fie organizat in Bucuresti de fratele de corp al lui Marius, Daniel Bodnariu. In momentul respectiv ne-am dat seama ca in afara de aceste proteste avem nevoie de o pauza in care sa incepem o campanie mediatica si de scrisori dupa care sa organizam o mare zi de protest in toata lumea. E o lupta a celor doua mari dureri: durerea de a recunoaste ca au gresit si sa dea inapoi copiii, macar ca vor crea un precedent si se vor destabiliza ca sistem sau durerea de a-si distruge imaginea si statutul international. Noi ca si comunitate crestina romana venim de pe pozitia de oameni demni, care suntem indignati de abuzurile lor si nu ne vom lasa nici intimidati, nici amenintati si nu vom tolera niciun fel de presiune.

acum 46 luni (3 Jun 2016)

A urmat un val de proteste in tara si in lume, zeci de mii de oameni iesind in strada pentru sustinerea familiei si pentru a protesta impotriva Barnevernet.

Pastorul si echipa de initiativa din care face parte au decis sa organizeze un protest de amploare in data de 16 aprilie. Zeci de mii de oameni au raspuns apelului si au iesit in strada in toata lumea pentru a sustine familia Bodnariu. In natura omului, Dumnezeu a asezat compasiune fata de necazul si durerea aproapelui. Dupa ce tot poporul Domnului a stiut despre ce se intampla nu a trebuit decat sa spunem ca vrem sa protestam.

Pastorul a mai spus ca pentru familia Bodnariu urmeaza o perioada de reacomodare in care cei doi parinti au nevoie de foarte multa liniste, acesta fiind si motivul pentru care va trece o perioada de timp pana la care parintii vor comunica.

Intr-un interviu pentru "Aevarul", pastorul Cristian Ionescu a declarat ca nici macar initiatorii protestelor nu se asteptau la o mobilizare atat de mare pentru familia Bodnariu. Pastorul a dat exemplu protestul de la Washington, unde se astepta sa vina 200 - 300 de oameni si au participat peste 1.000.

"In momentul in care ne-am dat seama ca singura posibilitate de a misca politicul este presiunea publicului, am discutat impreuna cu echipa de coordonare si initiativa despre protestele acesta si mi s-a parut de bun simt ca primul protest sa fie organizat in Bucuresti de fratele de corp al lui Marius, Daniel Bodnariu. Impreuna cu comunitatea din Bucuresti Daniel a organizat cu cateva sute de persoane primul protest. In momentul in care s-a dat semnalul protestele au izbucnit in Spania, Italia, Belgia, Irlanda, Anglia, peste tot in Romania si era nevoie de o exprimare publica in SUA.

Reproducem mai jos interviul oferit de pastorul Ionescu, pentru "Adevarul"

Adevarul: Cand si cum ati aflat de cazul familiei Bodnariu? cand au fost luati copiii), de la sora lui Marius care este membra la noi i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro