Fenomenele paranormale de la Rapa Diavolului: o comoara blestemata si un portal spre alte dimensiuni

Fenomenele paranormale de la Rapa Diavolului: o comoara blestemata si un portal spre alte dimensiuni

Slujba a fost facuta inainte de al Doilea Razboi Mondial, iar la scurt timp dupa ritualul de exorcizare, oamenii Domnului au sfarsit cu mintile pierdute, ca cei care au incercat sa gaseasca comoara. De altfel, Rapa Diavolului are un site dedicat si chiar un "cont" pe Facebook, unde sunt organizate excursii la rapa in timpul noptilor de Sanziene sau vara, cand se poate innopta la cort. FOTO Facebook / Rapa Diavolului De partea stiintei Valentin Dumitrescu, proprietarul locului, nu crede in povestile localnicilor si ale turistilor si se situeaza de partea stiintei. In interventiile sale la articole de pe internet, acesta spune ca isi cunoaste destul de bine locul si ca a dormit noaptea la rapa, dar singurele zgomote pe care le-a auzit sunt cele scoase animale, pe care le-a vazut in thermal vision.

acum 106 luni (15 Jul 2015)

In satul Poiana Trestiei, din comuna Cosminele, locul unde "pana si vulturul intoarce" exista un loc aflat pe harta celor mai misterioase 10 destinatii din Romania: Rapa Diavolului. Rapa respectiva este situata pe o panta abrupta pe coama unui deal impadurit din satul Poiana Trestiei, destinatia fiind similara ca atractivitate, pentru amatorii de paranormal si senzational, cu Padurea Hoia Baciu din Cluj.

Celebritatea Rapei Diavolului a venit dupa ce legendele si povestile intretinute de localnici s-au propagat din gura in gura, iar ulterior si in spatiul virtual, "radacinile" renumelui paranormal al locului avand doua variante care vorbesc fie despre haiduci, fie despre vechii daci. Sau ca energiile adunate aici de ritualuri sunt inca foarte puternice, iar spiritele padurii apara locul de intruziuni.

Cealalta varianta vorbeste despre faptul ca duhuri rele pazesc o comoara ingropata aici de haiduci asupra careia a fost aruncat un blestem teribil. Doar cel care are curajul de a dormi langa rapa, sub cerul liber, va primi in vis instructiunile pentru a ajunge la comoara.

Chemarea comorii a fost irezistibila pentru multi, mai ales ca localnicii spun ca, uneori, deasupra Raie Diavolului se vad flacari albastre emanate de metalul ascuns. In timpul noptilor petrecute la rapa, acestia ar fi vazut creaturi ciudate cu chipuri de animale, tauri, si corpuri umane. Slujba a fost facuta inainte de al Doilea Razboi Mondial, iar la scurt timp dupa ritualul de exorcizare, oamenii Domnului au sfarsit cu mintile pierdute, ca cei care au incercat sa gaseasca comoara. FOTO panoramio.com "O creatura ciudata, in chipul unui satir, privea de pe marginea rapei catre noi"

Povestile misterioase au atras in zona si numerosi turisti. De altfel, Rapa Diavolului are un site dedicat si chiar un "cont" pe Facebook, unde sunt organizate excursii la rapa in timpul noptilor de Sanziene sau vara, cand se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro