Fenomen misterios la cei doi poli ai Pamantului. Este fara precedent

Fenomen misterios la cei doi poli ai Pamantului. Este fara precedent

Suprafata de gheata din Arctica a ajuns la 5,09 milioane de kilometri patrati, nivel mai mic decat anul trecut, dar mai mare decat in anul 2012, cand s-a inregistrat un record negativ de 3,5 milioane de kilometri patrati.

acum 100 luni (18 Sep 2014)

Antarctica se pregateste sa atinga un record al marii de gheata in acest an, iar suprafata inghetata din Arctica este la un nivel foarte scazut, al 6-lea din istoria inregistrarilor, potrivit The Guardian. Aceasta este o zona acoperita de marea de gheata pe care nu am mai vazut-o niciodata pana acum din spatiu", a spus Jan Lieser de la Centrul de cercetare a climatului antarctic.

Enigma expansiunii ghetii din Antarctica si scaderea acesteia in Arctica este bulversanta chiar si pentru specialisti, care insa spun ca un posibil motiv al acestui ciudat fenomen ar putea fi schimbarea directiei de bataie a vantului.

Suprafata de gheata din Arctica a ajuns la 5,09 milioane de kilometri patrati, nivel mai mic decat anul trecut, dar mai mare decat in anul 2012, cand s-a inregistrat un record negativ de 3,5 milioane de kilometri patrati. temperaturile de acolo au ajuns cu 5 grade Celsius mai mari decat media de pana acum. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro