Fenechiu a "batut palma" cu magistratii pentru 3 ani si 10 luni de inchisoare si confiscarea spagii

Fenechiu a

"Fenechiu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor" "In prezenta aparatorului ales, inculpatul Fenechiu Relu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv: trei ani si zece luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei, cat si pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor", se mai arata in copmunicatul DNA.

acum 73 luni (14 Nov 2016)

Magistratii au mai deci confiscarea sumei de 901.526,38 euro de la Relu Fenechiu.

Fostul ministru Relu Fenechiu, care in prezent este condamnat in dosarul "Transformatorul", a recunoscut luna trecuta acuzatiile de trafic de influenta si spalare de bani in dosarul acordarii de contracte preferentiale unei firme de software cu Ministerul Justitiei si SC Antibiotice Iasi.

DNA anunta ca Fenechiu a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei prin care accepta incadrarea juridica si o pedeapsa de trei ani si zece luni de inchisoare. Acordul de recunoastere a vinovatiei

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti a dispus sesizarea instantei de judecata cu privire la faptul ca fostul parlamentar Relu Fenechiu a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta, in forma continuata si spalarea banilor, potrivit unui comunicat DNA.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut ca, in perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, la acea data deputat, a pretins si a primit de la o firma de software,15 la suta din valoarea unor contracte cu Ministerul Justitiei si cu o firma care produce medicamente si la care actionar majoritar este Ministerul Sanatatii.

Valoarea contractelor din care Fenechiu a primit 15 la suta este de 13.990.059 de lei fara TVA in cazul celui cu Ministerul Justitiei si 8.130.721 de lei, fara TVA in cazul celui cu Antibiotice Iasi. Pentru acest , inculpatul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 3.966.716,11 de lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro)", noteaza DNA in comunicatul citat.

Procurorii au stabilit de asemenea ca, pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, parlamentarul i-a determinat pe reprezentantii firmei de software sa incheie cu firmele pe care el le con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro