Femeia locotenent care a condus un detasament in Afganistan, "patria" talibanilor

Femeia locotenent care a condus un detasament in Afganistan,

Cu ajutorul colegilor, cu foarte multa comunicare si avand in vedere ca mai mult de jumatate din militarii detasamentului au mai participat la misiuni intr-un teatru de operatii, cu ajutorul lor, cu sprijinul si experienta lor, am reusit si noi, cei care ne-am aflat la prima misiune, sa ne integram foarte repede", a spus Mirela Ivascu. Ea a explicat ca sarcina detasamentului pe care l-a condus a fost de a executa misiuni specifice de politie militara, in special de a patrula pentru a asigura ordinea si disciplina in baza de la Bagram.

acum 48 luni (14 Feb 2017)

O dovedeste locotentul Mirela Ivascu (28 de ani) care a condus Detasamentul International Military Police (IMP), rotatia a IV-a, dislocat la Bagram pe o perioada de aproape 7 luni. Ceremonia de revenire in tara a avut loc, marti, la sediul Batalionului 265 Politie Militara "Tudor Vladimirescu". Mirela spune ca a fi femeie in Armata nu este o presiune pentru ea, intrucat s-a bucurat de sprijinul colegilor care nu au tratat-o in mod diferit, dar admite ca partea cea mai grea in misiune a fost integrarea.

"A fost o experienta deosebita, in special pentru ca a fost prima misiune. Iar pentru structurile de politie militara a fost o oportunitate pentru a demonstra ca in acest batalion sunt sustinute si promovate valorile care definesc Armata Romana. M-am bucurat de sprijinul celorlalti politisti militari din detasament care au incercat si au reusit de fiecare data sa nu imi acorde un tratament diferentiat doar pentru ca sunt femeie. Cu ajutorul colegilor, cu foarte multa comunicare si avand in vedere ca mai mult de jumatate din militarii detasamentului au mai participat la misiuni intr-un teatru de operatii, cu ajutorul lor, cu sprijinul si experienta lor, am reusit si noi, cei care ne-am aflat la prima misiune, sa ne integram foarte repede", a spus Mirela Ivascu.

Ea a explicat ca sarcina detasamentului pe care l-a condus a fost de a executa misiuni specifice de politie militara, in special de a patrula pentru a asigura ordinea si disciplina in baza de la Bagram. Mezina familiei

Mirela Ivascu si militarii din detasamentul sau vor primi liber o luna, dupa care se vor intoarce la instructie. Tanara spera sa mai participe la misiuni in teatrele de operatii.

Ea a fost intampinata de mama sa, care a venit de acasa, de la Pechea (judetul Galati). Eu am fost de acord sa plece acolo, dar tatal ei mai putin.

Mirela Ivascu spune ca a urmat cariera militara pentru ca a considerat-o o provocare.

Un alt militar care a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro